Hayatını kaybeden genç bu yaz düğün yapacakmış

Kartepe Sanayi Sitesi'nde 22 Mart günü meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve 5 gün sonra hayatını kaybeden Muhammed Belende'nin (24) nişanlı olduğu ve bu yaz düğün yaparak İngiltere'ye gideceği öğrenildi. Körfez Hacı Osman Mahallesi Teoman Camii'nde kılınan cenaze namazı sırasında meydana gelen patlamanın yaşattığı aile dramı da ortaya çıktı.

Patlama sırasında ağır yaralanan ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 günlük hayat mücadelesi sonrasında vefat eden Muhammed Belende’nin, Manisa’da İşletme Fakültesi’ni bitirmek üzere olduğu öğrenildi. Olay günü de kardeşi ile birlikte babasına yardıma giden Muhammed Belende’nin, kalan birkaç dersini vermek için hazırlık yaptığı, bu yaz da 2 yıl önce nişanlandığı ve İngiltere’de oturan kızla düğün yapacağı öğrenildi. Cami avlusunda Belende ailesinin aile dramı konuşulurken, halen ağır yaralı olan ve bu sabah ameliyata alınan Melik Balende ile Muhammed Belende’nin aynı tarihte iki kız kardeşle nişan yaptıkları da belirtildi.

Aynı Musalla taşı

Belende ailesinin 4 çocuğundan biri olan Muhammed Belende’nin, 5 gün önce babasının tabutunun kaldırıldığı Musalla Taşı’ndan bu kez de kendi cenazesi yer aldı. Cenazeye katılan aile yakınları yaşanan aile dramı ve genç ölümler için ağlarken, Muhammed Belende Körfez Asri Mezarlıkta babasının yanında toprağa verildi.

22 Mart günü meydana gelen olayda, Kartepe Köseköy Sanayi Sitesi’nde gece saat 22.30 sıralarında bilinmeyen nedenle patlama meydana gelmişti. 10 numara yağ deposu olarak bilinen işyerinde meydana gelen patlamada baba Mesut Balende (45) hayatını kaybederken, iki oğlu Muhammed ve Melik Balende ağır yaralanmıştı.

Bakmadan Geçme