İkametini Kocaeli'de gösteren Fatih Özer yakalandı

Kripto para vurguncusu Faruk Fatih Özer aylar sonra 17 ay sonra yakayı ele verdi. Yaklaşık 400 bin kişiyi milyonlarca lira dolandıran ve Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı. Arnavutluk polisi, kırmızı bültenle aranan Özer'in Vlora kentinde yakalandığını açıkladı. Özer'in Türkiye'ye iadesi için işlem başlatıldı.

Kripto para borsası Thodex ile yüz binlerce kişiyi dolandırıp yurt dışına kaçan firari Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'a kaçtığı tespit edilmişti.

İADESİ İÇİN İŞLEMLER BAŞLATILDI
Kırmızı bültenle aranan Özer'in Arnavutluk polisi tarafından Vlora kentinde yakalandığı duyuruldu. Özer'in Türkiye'ye iadesi için işlem başlatıldı.

40 BİN YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Özer'in "Örgüt kurma ve yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplamda 40 bin 562 yıla kadar hapsi istenmişti.

VURGUNUN MİKTARI 356 MİLYON LİRA
Thodex'in veri tabanını mercek altına alan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), yapılan her işlemi tek tek incelemiş; MASAK'ın hazırladığı rapora göre, vurgunun miktarı 356 milyon lira olarak tespit edilmişti.

İKAMETİNİ KOCAELİ GÖSTERMİŞTİ
2 milyar dolarlık dolandırıcılık olayına karışan Faruk Fatih Özer,  şirketi kurarken Darıca’daki Fevzipaşa Mahallesi’ndeki bir apartmanın 4 numaralı dairesini ikametgah adresi olarak göstermişti.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme