IKEA'dan 'başörtü' hakaretine sert cevap!

İsviçre'nin dev mobilya mağazası IKEA'dan alışveriş yapan bir müşteri, başörtülü kasiyerden rahatsız olup mağazanın sosyal medya hesabına islamofobik bir yorum yaptı. Bu yoruma mağazanın yanıtı ise 'böyle fikirlere sahip birinin mağazamıza gelmemesine üzülmüyoruz' diyerek sert tepki verdi.

Müslüman kadınların başörtüsü bazı Avrupa ülkelerinde tartışma konusu olurken, İsveç merkezli mobilya devi IKEA mağazasının, başörtülü bir çalışanını savunması sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu.

“BÖYLE FİKİRLERE SAHİP BİRİNİN MAĞAZAMIZA GELMEMESİNE ÜZÜLMÜYORUZ”

Geçen hafta, İsviçre Aubonne kentindeki IKEA mağazasından alışveriş yapan bir müşteri, mağazada çalışan başörtülü çalışan için Twitter üzerinden İslamafobik bir yorum yaptı. Yorumda, “Başörtülü bir kasiyerin olması üzücü. Bir daha o mağazaya ayak basmayacağım” ifadelerini kullanmıştı. Mağaza yönetimi, çalışanına yapılan bu islamafobik tutuma karşı, “Şirketimizin değerleri açıktır: Kökeni, dini veya cinsel yönelimi ne olursa olsun herkese saygı ile yaklaşıyoruz. Bir insanı kıyafeti üzerinden yargılamadan önce onu tanımalısınız. Biz ön yargılı davranmadık ve bahsettiğiniz çalışanımız herkes tarafından sevilen ve sayılan biri. Bu yüzden sizin açıkça ayrımcılık yapanın mağazamıza gelmemesine üzülmüyoruz” diyerek sert bir cevap verdi.

Bakmadan Geçme