İkinci El Oto Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İkinci el otomobil piyasası, yeni araç satın almak isteyen sürücüler için sayısız fırsatlar sunar. Dilediğiniz araba modeline cazip fiyat ve ödeme seçenekleriyle ulaşmanızı sağlayan ikinci el otomobil sektörü, zengin seçenekleriyle her bütçeden kullanıcının araç sahibi olmasına olanak tanır. İkinci el otomobil satın almadan önce ilgilendiğiniz aracı detaylı bir şekilde incelemeniz ise doğru bir tercih yapmanızı kolaylaştırır. İkinci el oto alırken dikkat etmeniz gereken detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Kaza Kayıtlarına ve Değişen Parçalara Dikkat Edin

İkinci el oto fiyatları belirlenirken ilk olarak araçların kaza kaydına ve değişen parçası bulunup bulunmadığına bakılır. Orijinalliğini koruyan araçlar, müdahale edilmiş ve parçaları değiştirilmiş araçlara kıyasla çok daha iyi fiyatlara satılabilir. Geçmişte fiziksel hasar oluşturacak kadar ciddi kazalar geçirmiş ve parçaları değiştirilmiş araçlar ise fiyat kaybına uğrar. Aracın satış fiyatını etkileyen unsurlardan biri de boyadır. Herhangi bir yerine sonradan boya yapılmış araçların sonradan boyanmamış araçlara göre daha ucuza satılması beklenir.

Kaza kayıtları, aynı zamanda sigortada hasarsızlık indiriminin kaybedilmesine yol açar ve aracın sigorta bedelini yükseltir. Bu durum da aracın fiyatını düşüren faktörlerden biridir. Araçların kaza ve parça değişim kayıtlarının incelenmesi, alıcıların fazla para ödememesi bakımından son derece büyük önem taşır. İlgilendiğiniz aracın kaza ve parça değişim kaydı bulunuyorsa kaza geçirmemiş ve hiçbir parçası değişmemiş araçlara göre daha uygun bir fiyat ödemeniz gerekir.

Aracın Ceza Kayıtlarını İnceleyin

Sahibinden ikinci el oto satın alırken karşılaşabileceğiniz aksiliklerden biri araç üzerine kayıtlı cezalardır. Araçların üzerinde trafik para cezası bulunması, MTV ve sigorta ödemelerinin aksatılmış olması gibi sebepler, satış sonrasında beklenmedik ödemelerle karşılaşmanıza yol açabilir. Bu nedenle, ikinci el oto satın almadan önce aracın tüm mali yükümlülüklerinin ödenmiş olduğuna dair resmi evrak almanız olası sorunları engellemeniz açısından son derece faydalıdır.

Otomobillerde karşılaşılabilen bir diğer nokta aracın üzerinde haciz bulunmasıdır. Her ne kadar üzerinde haciz bulunan araçlar noter aşamasında tespit edilse ve bu araçların satışı resmî olarak engellense de önceden öğrenmediğiniz bir haciz sorunu yüzünden vakit kaybetme riskiniz her zaman vardır. Araç seçme, beğenme, pazarlık etme ve resmî işlemleri gerçekleştirme süreçleri sonrasında karşılaşabileceğiniz haciz durumu; bütün bu adımları başka bir araçla en baştan atmanıza yol açabilir. Bu durumdan kaçınmak için pazarlıklara başlamadan önce aracın hacizli olmadığına dair belge istemenizde de yarar bulunur.

Size Uygun Ödeme Koşullarını Seçin

İkinci el araç satın almanın en önemli avantajlarından biri, uygun ödeme koşullarıyla araç sahibi olma imkânıdır. Eğer satın alma işleminizi nakit olarak gerçekleştirmeyecekseniz size en uygun ödeme koşullarını araştırmanız da büyük önem taşır. İkinci el araç satın alırken vadeli ödeme yapma imkânını tercih edebilir, son derece avantajlı bir şekilde araç sahibi olabilirsiniz. Vadeli ödeme seçeneği sayesinde aracınızı bütçe dostu taksitlerle rahatça satın alabilirsiniz. Size en uygun seçenekleri OtoSOR’da bulabilirsiniz.

İkinci el oto satışı denince akla gelen ilk adres olan OtoSOR, size ikinci el otomobil alma sürecinde birbirinden avantajlı fırsatlar sunar. OtoSOR’un size özel vadeli ödeme imkânıyla aracınızı 48 aya kadar taksitlendirebilirsiniz. Üstelik OtoSOR’un alanında uzman profesyonel kadrosunun yardımıyla satın alma sürecini ilk andan itibaren kusursuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. OtoSOR’u tercih ederek faydalanabileceğiniz avantajlardan biri de TSE onaylı ekspertiz fırsatıdır. Uzman eksperler sayesinde seçtiğiniz araca dair tüm detayları şeffaf bir şekilde öğrenebilir ve ikinci el araç satın alırken karşılaşabileceğiniz tüm sorunlardan kolayca korunabilirsiniz. Siz de OtoSOR’u tercih edin, ikinci el otomobilinizi güvenle satın alın.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme