İlk günden itibaren Hatay bölgesindeydiler

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından ülkece yaralarımızı sarmak için tek yürek olduk. Yüzyılın Felaketinin yaşandığı o saatlerde Aile Bakanımız Derya Yanık’ın talimatıyla en kısa sürede Kocaeli Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğünde harekete geçti.

Kısa bir süre içerisinde sorumlu olduğumuz Hatay iline ilk gün 43 Psikososyal Destek Ekipleri gönderildi. Bölgede etkin bir şekilde çalışma başlatıldı ve hala aralıksız devam ediyor.

TOPLAMDA 154 KİŞİ FARKLI ZAMANLARDA GRUPLAR HALİNDE BÖLGEYE ULAŞTI
Depremin olduğu 6 Şubat sabahından itibaren teyakkuzda olan İl Müdürlüğü tüm imkânlarını bölge için seferber etti. Bir ekip geri dönmeden diğer ekip bölgeye ulaşmış oluyordu. Koordineli olarak çalışmalarını yürüten Kocaeli Aile ve Sosyal Hizmetler İ Müdürlüğü tüm destek ekipleri ile depremzedelerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmaya devam ediyor.

İLK GÜN Kİ GİBİ UMUTLA 
Uzman ekipler genç, yaşlı ve çocuk olmak üzere Hatay bölgesinde tüm kesimlere ulaşmaya çalışıyor. Köyler tek tek geziliyor ihtiyaçlar belirleniyor ardından planlama yapılıp vatandaşlarımıza destek sağlanıyor.  

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme