İphone 15 şikâyetleri artıyor: Apple'dan açıklama

Akıllı telefon piyasasını uzun yıllardır domine eden Apple, geçtiğimiz günlerde yeni ürünlerini piyasaya sunmuş ve teknoloji meraklılarının ilgisini yeniden çekmişti

Ancak şirket, bir süredir yeni iPhone'lar ile ilgili şikayetler alıyor. Sözcü’den alınan habere göre; Son olarak Apple, bazı kullanıcıların, Türkiye'de de satış fiyatı 65 bin TL'den başlayan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinin dokunulamayacak kadar aşırı ısındığını bildirmesinin ardından yazılım hatası sorunları olduğunu kabul etti.

Teknoloji devi, bir hata olduğunu ve Instagram ve Uber gibi popüler uygulamaların telefonun ısınmasına neden olduğunu açıkladı.

Kaliforniya merkezli şirket, cihazların rahatsız edici derecede ısınmasını önlemek için iOS17 sistemine yönelik bir güncelleme üzerinde çalıştığını söyledi.

 

ŞİKAYETLER ARTIYOR

Isınma problemi dışında Apple kullanıcıları, telefon kılıfları konusunda da sorun yaşıyor.

1.970 TL (59 sterlin) değerindeki iPhone kılıflarının çizilmeye ve lekelenmeye yatkın olduğundan şikayet eden müşterilerden gelen geri dönüşler de endişe yarattı.

 

ABD ve Avrupa’da bu vegan telefonları satın alıp kullanan sosyal medya kullanıcıları, telefonun arka yüzeyinde renk değişimi oluştuğunu açıklamış ve kasa üzerinde parmak izi ve yağ izi kaldığını belirtmişti.

 

Yaşanan ısınma sorununun yazılım güncellemeleriyle çözüleceği söylense de, şirketin genel satışlarda yıllık bazda art arda üç çeyrekte de düşüş yaşadığı bir dönemde son yaşananlar, satışları azaltabilir.

 

iPhone satışlarında, bir önceki yıla kıyasla toplam yüzde dört düşüş yaşandı.

 

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme