İşte mnik Defne'nin hikayesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kocaeli'de KYK Kartepe Öğrenci Yurdu'nda kalan depremzedeleri ve ardından  Kassel Çocuk Evleri Sitesi'ndeki depremzede çocukları ziyaret etti. Yanık ziyaretinde çocuklar ile vakit geçirip  sohbet ederken Hatay'dan ilimize getirilen Defne ile tanıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kocaeli'de KYK Kartepe Öğrenci Yurdu'nda kalan depremzedeleri ve ardından  Kassel Çocuk Evleri Sitesi'ndeki depremzede çocukları ziyaret etti. Yanık ziyaretinde çocuklar ile vakit geçirip  sohbet ederken Hatay’dan ilimize getirilen minik Defne ile tanıştı.

DEPREM BÖLGESİNE AKIN ETTİLER

Şüphesiz ki  6 Şubat sabahı asrın felaketi ile uyandık. Kısa zaman içeriisinde tüm Türkiye tek yürek oldu. Yaraların sarılması için ayni ve nakdi yardımlarla birlikte resmi görevliler sivil vatandanşlar deprem bölgesine akın etti.

Yaraların sarılması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının talimatlarıyla deprem bölgesine intikal eden il müdürlükleri de yoğun çalışmaları ile dikkat çekti.

KOCAELİ AİLE ve SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ İLK GÜNDEN BERİ DEPREM BÖLGESİ'NDE

Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde başarılı çalışmaları ile öne çıkan Kocaeli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Hatay'da Psikososyal Destek Ekipleri ile sahada  umuda , mucizelere yer açmak için her gün azimle çalışmalarını sürdürdü.

İŞTE MİNİK DEFNE'NİN HİKAYESİ

Farklı hikayelere tanık olan Kocaeli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Hatay’ın Defne ilçesinde küçük bir sesin çaresiz bakışlarına tanık oldu , Arama Kurtarma Ekipleri tarafından enkazdan çıkarılan bir kedi, saatlerce sahibi aranmasına rağmen bulunamadı. Sahipsiz kaldığı anlaşılan kedi tedasinin yapılması için Kocaeli'ne getirildi. 

KARNINDA DÖRT YAVRUSU VARMIŞ

Kocaeli'ne getirildikten sonra bakım ve tedavisi için veterinere götürülen kedinin muayenesi yapılırken bir de sürprizle karşılaşıldı. Kedinin veterinerdeki muayenesinde karnında dört yavrusu olduğu öğrenldi. Dört yavru daha doğmadan sahiplendirilirken Hatay'ın Defne ilçesi'nden getirilen minik dostumuza Defne ismi verildi. Defne artık Kocaeli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kontrolü altında yeni evinde yavrularını doğuracak günü bekliyor.

HABER: Tahsin KESKİN

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme