İYİ Parti'den önemli açıklama!

İYİ Parti Basın Sözcüsü Kaan Dilmen, basında yer alan yanlışı düzeltmek ve parti kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yaptı. Dilmen, 'İYİ Parti 5 ilçede kongre yapmayacak' şeklinde çıkan haberlerin yanlış anlaşıldığı, ilçelerde kongrelerin yapılacağını dile getirdi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, şubat ayında başlayacak kongre süreciyle ilgili geçtiğimiz hafta il binasında basın toplantısı düzenlemiş ve kongre süreciyle ilgili bilgilendirme yapmıştı. Yıldız, ilçe kongreleri öncesi yapılacak delege seçimleriyle ilgili bilgi verirken, 5 ayrı ilçede üye sayıları seçilecek 400 delegenin altında bulunduğu için bu ilçelerde delege seçiminin yapılmayacağını mevcut üyelerle kongreye gideceklerini açıklamıştı. Ancak bu bilgi tüm basına “İYİ Parti 5 ilçede kongre yapmayacak” şeklinde yayınlandı.

KONGRELER YAPILACAK

İYİ Parti Basın Sözcüsü Kaan Dilmen, basında yer alan yanlışı düzeltmek ve parti kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yaptı. Dilmen’in açıklaması şöyle: “İYİ Parti’nin 5 ilçede kongre yapmayacağı ile ilgili haberler bizi üzmüştür. Teşkilat yapısını tamamlamış ve daha önce kongrelerini gerçekleştirmiş bir siyasi partinin, ilçe kongrelerini yapamamasının hukuksal olarak mümkün olmadığı, yıllardır siyaseti takip eden bilir. İlçe başkanları toplantısında il başkanımız Şanbaz Yıldız, konuyu doğru olarak anlatmasına rağmen basında yanlış yer aldı. Delege seçimi yerine, ilçe kongreleri yapılmayacak olarak algılandı. Parti tüzüğümüze göre üye sayımızın 400’ün altında olduğu ilçelerde, mahallelere sandık koymadan, mevcut tüm üyeler delege kabul edilecek ve ilçe kongreleri gerçekleştirilecek. 400’ün üzerinde üyemizin olduğu ilçelerimizde ise, mahallelerde delege seçimi yapılarak 400 delege tespit edildikten sonra ilçe kongrelerimiz gerçekleşecektir."

Bakmadan Geçme