İYİ Parti Kocaeli'de seçime girebilecek mi?

İYİ Parti'de Genel Merkez'in talimatıyla 30 Ağustos itibariyle 81 il yönetimi ve ilçe yönetimleri istifa etmişti. Sonraki süreçte ise il ve ilçelere geçici yönetimler atandı. Bu yönetimlerin Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü uyarınca 30-45 gün içerisinde kongre yapmaları gerekiyordu

81 ilde olduğu gibi Kocaeli’de de geçtiğimiz aylarda İYİ Parti Genel Merkez’in talimatıyla İl Başkanı Serdar Kaman ve yönetimi istifasını vermişti. Sonraki süreçte ilçe başkanları da istifasını vererek yerlerine geçici yönetimler atandı. Toplu istifa sonrası il ve ilçe başkanlığına delege seçimi ile değil direkt Genel Merkez tarafından geçici yönetimler atandı. Atanan geçici yönetim kurulları atandıkları tarihten itibaren ilçeler 30, iller 45 gün içerisinde kongre yapmak zorunda.

Kocaeli İl Başkanlığına atanan Şanbaz Yıldız yönetimini oluşturdu fakat henüz kongre tarihi belli değil. İl yönetiminin yanı sıra İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz ve hatta diğer ilçe başkanları henüz yönetimlerini tamamlamadılar. İl ve ilçe başkanları yasal bir zorunluluk olan bu kongreleri yapmadıkları takdirde siyasi partiler kanununa göre İYİ Parti’nin 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere girmeleri mümkün görünmüyor.

Bakmadan Geçme