• Haberler
  • Gündem
  • İzmir'deki depremde 6 kişi hayatını kaybetti, 202 yaralı var!

İzmir'deki depremde 6 kişi hayatını kaybetti, 202 yaralı var!

İzmir'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralı sayısının 202'ye yükseldiğini duyuran AFAD, 12 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de enkazlardan 70 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD: 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 202 YARALI VAR

İzmir depremiyle ilgili AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında şöyle denildi: "SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma olmak üzere toplam 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 202 vatandaşımız yaralanmıştır. İzmir’de yıkılan ve hasar gören 12 binada arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir." denildi.

CNN Türk yayınına katılan görgü tanığı Zeki Soysal, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Soysal, "Oğlumla birlikte son anda çıktık. Enkaz altında olanlar var" dedi. Soysal'ın sözleri şöyle:

"Bayraklı'da bizim binamız yıkıldı, işyerimdi. Son bir yaşlı bir kadını çıkardık enkazdan, kurtardık. Yandaki bina da yıkıldı, çalışma yapılıyor. Enkaz altında olanlar var. Oğlumla birlikte son anda çıktık. Ben adımımı son anda dışarı attım bina çatırdadı ve çöktü. 8 katlıydı binamız altta benim iş yerim vardı. Yanda çöken binada dairelerin hepsi doluydu."

Bakmadan Geçme