İzmit'te Filistin'e destek zinciri

İsrail'in Gazze'de bir ayı geçkin zamandır devam ettirdiği insanlık suçu devam ederken Kocaeli'den her geçen gün farklı tepkiler yükseliyor. Çeşitli boykotların başlatıldığı Kocaeli'de vatandaşlar, bu sefer de destek zinciri kurdu

İsrail’in 75 yıldır gerçekleştirdiği işgali, Hamas’ın saldırısını gerekçe göstererek tüm dünyanın önünde soykırıma dönüştürmesi, çoğu çocuk binlerce sivili hayattan kopardı. Bu vahşete kimi dünya liderleri kulak tıkasa da vicdanını yitirmemiş halklar, bu soykırıma tepkilerini yüksek sesle gösteriyor. İsrail’in protesto edildiği ülkelerin başında ise Türkiye geliyor. Boykot çağrılarıyla, İsrail’e destek verdiği söylenen işletmelerin protesto edilmesiyle ve gerçekleştirilen eylemlerle Gazze halkına destek veren vatandaşlar, bugün de Kocaeli’de dikkat çeken bir eyleme imza attı. Gazze’ye yönelik saldırıları protesto eden Kocaelililer, İzmit Fevziye Camii’nden Kartepe sınırları içinde bulunan MOBESKO köprüsüne kadar Gazze şeridi adını verdikleri, destek zinciri oluşturdu. Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri ile Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği destek yürüyüşü ve Gazze şeridine; Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü de katılım gösterdi. Vatandaşlar, başkanlarla sık sık fotoğraf çektirirken, hep bir ağızdan “Katil İsrail, Filistin’den defol”, “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Kahrol İsrail”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık” gibi sloganlar attı ve tekbir getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yürüyüş sırasında bir açıklama yaparak, "En başından beri Kocaeli’de bu konuda gösterilen hassasiyet örnek olacak düzeyde. Organizasyona emek veren tüm STK’lere ve vatandaşımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Filistin’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bütün duyguları anlatacak bir kelime yok. Filistin’deki zulme karşı omuz omuza durduğumuzu, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu duyurduk. Zaman zaman bu eylemler yapılarak netice alınmaz deniyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kamuoyu desteği önemli. İnsanlar seslerini yükseltiyor. Bunun durmaması lazım. Ta ki Filistin, 1967 sınırına kavuşana kadar. Dünyadaki insanların bu zulme sessiz kalmadığı görüldüğünde kamu vicdanında meşru olmadığı gösterse bunun karşısında kimse duramaz. Bu eylemlere destek vermek lazım. Desteğimizi büyüten vatandaşlarımıza şükran borçluyuz" dedi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi
Yorumlar 1
İzmitli 12 Kasım 2023 23:03

Siz Filistin’e gidip yerleşsenize, hem oraya yakışırsınız hem de destek olursunuz. Burada binlerce km uzakta destek olmaz ki..

Bakmadan Geçme