Kamu vatandaşın arsasında işgalci olmuş!!

Genelde vatandaş Hazine arazisinde yer yapınca işgalci olurdu. Darıca'da sadece temeli atılan emniyet müdürlüğü binasının hafriyatı vatandaş arsasına dökülünce, roller değişmiş!

İlçe statüsünü geçtiğimiz yıllarda edinen Çayırova’da aynı emsal diğer ilçeleri gibi kamu binalarının birbirinden farklı mahallelere, yerlere konuşlanması sürüyor. Kaymakamlığı ve belediye başkanlığı ilçe merkezinde, ilçe milli eğitim müdürlüğü Kazım Karabekir’de olan Darıca’nın yeni ilçe emniyet müdürlüğü binası da Bayramoğlu Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde inşa edilecek.

Müteahhidinden ötürü ihalesi tekrarlanan, kullanım alanından ötürü yeterliliği tartışılan, temel atıldıktan sonra o şekliyle kalan bina CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk’ün dün akşamki basın toplantısında yine gündeme geldi. Törk bir gazetecinin sorusu üzerine, “Emniyet müdürlüğü binasını 30 Ağustos törenlerinden önce kaymakamımızın da yer aldığı  sohbette konuştuk. Yeni emniyet müdürümüz de istiyor. Binaya başlayamıyorlar. Öte yandan, 1600 metrekare yer, küçük. Yeri de yanlış. Bizce sadece karakol olabilir” dedi.

Projeyi de CHP olarak üstlenebileceklerini ancak kaymakamı, belediye başkanı ile Darıca’nın atanmış ve seçilmiş idarecilere sahip olduğunu kinayeli bir dille ifade eden Törk, “O sohbette Kaymakam Bey ne hikmetse Muzaffer Bey’e (AKP Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık) daha çok eğildi. Muzaffer Bey ‘İhale yaptık ettik’ dedi ama bir şey yok. Buradan bir müteahhide verilse altı ayda bitecek bir inşaatı bile yapamıyorsunuz” diye konuştu. Törk aynı inşaata dair önemli bir tespitte daha bulundu:

“Vatandaşın yerine de hafriyat döküldü. Normal vatandaş yapsa, dar ederler. Vatandaş ne düşünecek senin hakkında. Diyor da zaten, konuya dair bize şikâyette geldi. Emniyet binası projesi umarım başlar ama ilçenin sorununu çözmez. 10 yılda bir hükümet konağı bile yapamamışız. 200 milyon bütçeli bir belediye olarak hala projelerin yüzde 99’unu gerçekleştirdiklerini söylüyorlarsa benim  bugün bu toplantıda söylediklerim az.”

Bakmadan Geçme