Kartepe işçisinin tercihine saygı duyun!

Hizmet iş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Kartepe Belediyesi kadrolu çalışan işçilerinin büyük çoğunluğunun belediye iş sendikasından istifa ederek Hizmet iş Sendikasına geçtikleri, ancak hukuki bekleme süreci  içinde işçilere tekrar belediye iş sendikasına  geçmeleri için özellikle bazı muhalefet partilerinin eski başkanları, bazı STK’lar ve şahısların baskı kurduğu, işçilerin vermiş olduğu kararı etkilemek için bütün güçleri ile müdahale ettiklerini ifade etti. 

BASKI UYGULATMA ÇABASI 

Ersoy yaptığı açıklamada, “Kartepe Belediyesinde çalışan kadrolu işçiler, kendilerinin genel kurul üst delegesi seçerek Ankara’ya sendikanın genel kurulu İçin aday olan arkadaşlarına yapılan fiziki müdahaleyi ve sendikanın antidemokratik uygulamalarını  benimsemeyerek malum sendikadan istifa etmiş büyük bir çoğunluğu bize üye olmuştur. Ancak yasal olarak yetki müracaat tarihine az bir süre kala işçilere söyleyecek sözü olmayanlar  geçmiş dönem belediye başkanlarından ve bazı kurum ve kuruluşların yöneticilerinden medet umuyor, üyelerimize mobbing ve baskı uygulatma çabası içine girdiklerini görüyoruz.

TOPLUMDA AZ DA OLSA VAR OLAN SAYGINLIĞINIZI BİZE BOZDURMAYIN
Hadi işçileri döven , hakaret eden sendikanın yöneticilerinin bu gayretini anlıyoruz da, sendika ile hiç bir ilgisi olmayan sırf ideolojik saplantılarının esiri olan bu arkadaşların çabalarını anlamış değiliz . Bakın efendiler Hizmet iş sendikası 11.000 bin üyesi ile bu ilin en büyük sivil toplum kuruluşudur; aklınızı başınıza alın, hangi pazarlık menfaat karşılığı ve kim olduğunuzu bu şehre ve üyelerimize anlattırmayın, toplumda az da olsa var olan saygınlığınızı bize bozdurmayın. Eğer çok sendikal mücadele içine girecekseniz, malum sendikanın maaşlı elemanı olarak karşımıza çıkın . Ancak şunu da çok iyi bilin Kartepe işçisi kararını verdi . Onların onurlu şerefli mücadelesine siz de zarar veremez , verdikleri karadan caydıramazsınız” dedi


 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme