Kartonsan'da işçilere uluslararası destek!

Türk-İş'e bağlı Selüloz-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Kartonsan'da grev devam ediyor. Grev alanını IndustriALL European Trade Unio Genel Sekreteri Luc Triangle, IndustriALL Global Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, Türk-İş, DİSK ve Hak-İş'e bağlı sendikaların yöneticileri ziyaret etti.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Kartonsan grevinin ilk gününde grev alanında olduğunu ifade eden IndustriALL Global Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, “Mücadelemiz devam ediyor aslanlar gibi hepinize helal olsun. Hem kamuoyuna hem işverene sesleniyorum. Burada kararlı bir işçi var bu işçinin direnci kırılmaz ve zafer bizim olana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Özkan, Kartonsan işçilerinin ‘Sesimizi dünyaya duyurun’ talebi üzerine, “Sizin isteğinizi aldım başımın üzerine koydum daha önceden bütün dünya bu grevin burada olduğunu biliyor bütün dünyanın desteği sizlerle beraber sizlerin arkasında. Burada Türkiye’ deki 3 konfederasyonumuza bağlı bütün sendikalar var dolayısıyla yalnızca kendinizi değil Türkiye’yi birleştirdiniz” diye konuştu.

IndustriALL European Trade Unio Genel Sekreteri Luc Triangle ise “Değerli arkadaşlarım mücadelenizle kazanacaksınız. Sloganınızda söylediğiniz gibi birliğine devam edin daha iyi ücretleri daha iyi bir toplu iş sözleşmesini hak ediyorsanız bunu birleşerek kazanacaksınız ve zafer sizin olacak bizim desteğimiz sizin arkanızdadır mücadele eden işçi kazanacak” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN