KBT öğrencilerinden muhteşem kapanış

İlk haftası 7 Ocak Cumartesi başlayan, “12. Genç ve Çocuk Oyuncular Sözsüz Oyunlar Buluşması” festivalinin ilk gününde Grup Gölge “Vivaldi Dört Mevsim”, Grup Figür “Sınav”, Grup Portre “Karmançorban” oyunları oynandı.

8 Ocak Pazar, ikinci günde; Grup Mitoloji “Dönüşümleriz”, Grup Artemis “Homo Sapiens”, Grup Apollon “Kuklalaşamayanlar” oyunları oynanarak ilk hafta tamamlandı. 

Ekim ayında eğitmlerine başlandıkları KBT Tiyatro okulunda, öğrenciler enstrümanları olan bedenlerinin gelişimlerini sözsüz oyunlarda gördüler. Festivaldeki oyunlarda söz yoktu, hareket ile temalar seyircilere oynanarak aktarıldı. Birbirinden farklı yaş gruplarıyla oluşturulan gruplar 12 farklı oyun oynayarak sanatseverlere muhteşem bir festival sunmuş oldu. 

Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nun Türkiye’de tek belki de Dünya’da bir benzerine ulaşılamayan bu etkinlikleri ailelerin ve sanatseverilerin büyük ilgisini topladı. Oyuncularının gençlerden ve çocuklardan oluştuğu festival oyunları; seyircilere güzel mesajlar verdi. Festivale bürokratların da ilgisi vardı. İzmit İlçe Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, festival’e bizzat katılarak desteğini gösterdi. 

Festival boyunca oynanan oyunlarda, çocukların gelişimi KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin’i ve KBT ailesini mutlu etti. Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nda, tiyatro, yaratıcı drama, dans, müzik, hareket, mimik-rol, doğaçlama dersleri gören öğrenciler, dönem ortasında ve onunda olmak üzere iki gösteri sergileyerek gelişimlerini ve dönüşümlerini görebiliyor.

Festival’in ikinci haftasında 6 grup 6 farklı oyun sergileyerek festivali kapattı. İkinci haftanın ilk günü 14 Ocak Cumartesi Grup Kutup “Kaç Saat Kaç”, Grup Uydu “Yasaklamasaktamısaklasak”, Grup Dönemce “Hop Hop Hop Ar Lör” oyunlarını oynadı. İkinci günü 15 Ocak Pazar; Grup Pusula “Korkuluklarımızsınız”, Grup Sirius “Bu Kim”, Grup Papirus “Tepki 1876” oyunlarını oynadı. Ve KBT’nin ilk festivali geride kaldı. 

“28. Genç ve Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali” Mayıs ayında gerçekleşecek. Gençler ve Çocuklar tekrar sahneye çıkacaklar.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme