Keleş: Dar gelirli vatandaşımızın konut hayali gerçek oluyor

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine dair değerlendirmede bulundu.

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu sosyal konut projesini değerlendirdi. 250 bin konut yapılacak olan projenin detaylarını değerlendiren Keleş, projenin sektöre ciddi bir canlılık katacağını belirtti.

"PROJENİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜKTÜR"

' İlk Evim, İlk İş Yerim' projesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Keleş, "Ülkemizde birçok kişinin başvuracağı “İlk Evim , İlk İş Yerim” projesinin önemi çok  büyüktür. Son dönemdeki pandemi koşulları, döviz ve dünya piyasasındaki ekonomik dalgalanmalar, enflasyon ve bölgedeki savaşlar inşaat sektöründe ciddi bir daralma etkisi oluşturmuş , artan inşaat maliyetlerinden dolayı dar gelirli vatandaşlarımızın konuta erişimi her geçen gün azalmıştır. Devletimiz arsa hariç çıplak inşaat girdi maliyetlerinin de altında açıkladığı konut fiyatları ile ciddi bir fedakarlık yapmış , son dönemde dar gelirli vatandaşlarımızın hayali olan konut edinme arzusuna umut olmuştur. Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak diğer illerimizde ve şehrimizde yapılacak olan dar gelirli vatandaşlarımıza uygun konut, arsa ve iş yeri sağlayacak olan ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesinin hayırlı olmasını temenni ederiz " ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme