Kocaeli'de 17 hakemimiz terfi aldı

Merkez Hakem Kurulu (MHK) devre arasında yapılan hakem ve gözlemci terfi kurslarının sonuçlarını açıkladı. Buna göre ilimizden 17 hakem ve 2 gözlemci terfi almayı başardı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

25-29 Aralık tarihleri arasında Riva’da yapılan devre arası futbol klasman hakem ve gözlemci terfi sınavlarında başarılı olan hakem ve gözlemciler bir üst kademeye çıktı.

İKİ DERNEK ORTAKLAŞA ÇALIŞIYOR
İlimizde hakem camiasında da son yıllarda bir düşüşün olduğu biliniyor ve bunun sıkıntısı yaşanıyordu. İl Hakem Kurulu ve Hakemler Derneği’nin beraber ortaklaşa hareket ederek camiayı toparlama çalışmaları da sonuç vermeye başladı. İlimizin önemli değeri eski hakem Mustafa Çulcu’nun MHK Başkanı olduğu dönemden bu yana üst liglerde hakem sayımızın çok az oluşu Kocaeli futbolunu da otomatikman etkilemiştir. 

SÜPER LİGDE İKİ İSİM 
Kocaeli hakemliği artık yeni bir sayfa açarak üst liglerde bölgemiz adına da iyi işlerin yapılacağı görülüyor. Bir üst kademeye çıkan hakemlerimiz adına en sevindirici olay ise artık Süper Ligde bir yardımcı hakemimiz oldu. Yıllardır TFF 1.Ligde yardımcı hakem olan Cem Özbay Süper Lige terfi oldu. Süper Ligdeki diğer bir isim ise gözlemci Mustafa Çulcu. İl gözlemcisi olan Mehmet Akif İbrahimoğlu ve Mehmet Bahri Toksagül bölgesel gözlemciliğe yükseldiler. Bu arada Tolga Güldibi de artık TFF 1.Lige düdük çalacak. 

62 YENİ HAKEM DAHA GELDİ
Kocaeli bölgesi olarak şu anda klasman hakem sayımız 51 olurken klasman gözlemci sayımız ise 14 oldu. Bayan hakem Arzu Görgün’de yapılan sınavda başarılı oldu artık FIFA yardımcı hakemi olarak görev yapacak. İl Hakem Kurulu Başkanı Alpaslan Dalkılıç, ‘İlimiz futbol hakemleri adına çok güzel ve sevindirici sonuçlar oldu. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana dernekle uyumlu bir şekilde çalışma yapıyoruz. Terfilerde 17 yeni hakem arkadaşımız klasmana yükseldiler, iki gözlemcimizde terfi aldı. Toplamda 65 hakem ve gözlemcimiz Kocaeli bölgesini temsilen maçlara çıkacaklar. Bu gurur Kocaeli adına iyi bir rakam ama daha çok çalışıp sayıyı yükseltmemiz lazım. Bakın geçen ay açtığımız hakem kursundan 62 yeni hakem adayı bizlerle olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’ dedi. 

TERFİ ALAN HAKEMLER VE GÖZLEMCİLER
Arzu Görgün-FIFA Kadın Yardımcı
Cem Özbay-Süper Lig Yardımcı
Tolga Güldibi-A Klasman
Abdülbaki Ayyıldız-B Klasman
Mehmet Ali Vardar-B Klasman Yardımcı
Furkan Ata-C Klasman Yardımcı
Damla Doğan-Kadın Bölgesel Hakem
Berat Can Taşkesen-Bölgesel Hakem
Efe Ünüvar-Bölgesel Hakem
Ali Eren Sayın-Bölgesel Hakem
Tayfun Demirkoparan-Bölgesel Hakem
Oğuzhan Arslan-Bölgesel Hakem
Ümit Ateş-Bölgesel Yardımcı Hakem
Buğra Gören-Bölgesel Yardımcı Hakem
Halid Çetinkaya-Bölgesel Yardımcı Hakem
Harun Ödübek-Bölgesel Yardımcı Hakem
Furkan Çukuryurt-Bölgesel Yardımcı Hakem 
Mehmet Akif İbrahimoğlu-Bölgesel Gözlemci
Mehmet Bahri Toksagül-Bölgesel Gözlemci

(Haber: Zafer Onar)

ARZU GÖRGÜN - FIFA Kadın Yardımcı hakemi oldu


TOLGA GÜLDİBİ - TFF 1.Lig'de görev yapacak


CEM ÖZBAY - Süper Lig yardımcı hakemi oldu


ALPASLAN DALKILIÇ -İl Hakem Kurulu Başkanı
 

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN