Kocaeli'de 52 bin öğrenciye ücretsiz yemek

Okul öncesi eğitimde tüm öğrencilere ücretsiz yemek imkanı sağlanacak. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, okul öncesi eğitim gören 52 bin öğrenciye ücretsiz yemek verileceği belirtildi.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi öğrencilere destek verme çalışmaları devam etmektedir. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek verilerek ücretsiz yemek imkânından faydalanan 1.8 milyon olan öğrenci sayısının 5 milyonun üzerine çıkarılması, taşımalı eğitim ve pansiyonu bulunan okullardaki tüm öğrencilerin de ücretsiz yemek imkânından yararlanmaları hedeflenmektedir.

İKİNCİ DÖNEMDEN İTİBAREN

Bakanlığımızın desteğiyle öğrenciler arası imkân farklarının azaltılması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm öğrencilerimizi, ücretsiz yemek imkânı ile buluşturma hazırlıklarımız başlamıştır.

KOCAELİ'DE 52 BİN ÖĞRENCİ

Taşımalı eğitim öğrencilerimizin ücretsiz yemek imkânı devam edecek ve pansiyonu bulunan okullardaki tüm öğrencilerimiz de ücretsiz yemek imkânından yararlanabileceklerdir. Önümüzdeki dönem Bakanlığımızca  Türkiye geneli 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek verilecek olup ilimizde de 52 bin öğrencimize ücretsiz yemek verilecektir."

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme