Kocaeli'de simidin tadı kaçtı! Fiyatlar netleşti!

Kocaeli'de bazı fırınların tepki çeken simit zammında fiyat netleşti. Kocaeli Fırıncılar Odası'nın aldığı kararla birlikte Kocaeli genelinde simit 7,5 TL'den satılmaya başlanacak

Geçtiğimiz haftalarda Kocaeli’de zamlı simit tarifesinde  yaşanan karkaşıklık yapılan görüşmeler neticesinde karara varıldı. Bazı simitçilerin simidi 6 TL’den sattığı haftada, bir grup simitçi ise 7 lira 50 kuruştan simit satmaya başlamıştı. Yaşanan duruma Kocaeli Fırıncılar Odası ile simitçiler arasında yaşanan tarife krizinin neden olduğu öğrenilirken bu kriz odaya bağlı simitçilerin Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğüyle yaptığı görüşmeler sonrası ortadan kalktı.

Simitçilerin İl Ticaret Müdürlüğüyle yaptığı görüşmenin ardından Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ile yaptığı görüşmede tarife kabul edildi ve yeni tarife talebi 7 lira 50 kuruştan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) yönetimine sunuldu. Cuma günü sunulan yeni tarifeye onaylanırken cumartesi itibariyle simitte resmi yeni fiyat 100 gram simit için 7 lira 50 kuruş oldu. Yeni tarifenin üyelere dağıtımı bugün itibariyle başladı.

 

Yorumlar 2
Fethiyeli 24 Ocak 2023 21:24

Kimse simit almasın 1 hafta sonra fiyatlari dahada aşağıya cekerler

Hüseyin Yılmaz 23 Ocak 2023 17:49

Yazıklar olsun, kimin maaşına bu oranlarda zam geldi.

Bakmadan Geçme