Kocaeli'deki Mini Futbol Dünya Şampiyonası'nda şampiyon belli oldu

Kocaeli'de düzenlenen Uluslararası Mini Futbol Dünya Şampiyonası'nda penaltılarda Libya'yı deviren Rusya şampiyon oldu. Türkiye ise turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Dünyada ilk kez düzenlenen Uluslararası Mini Futbol Dünya Şampiyonası’na Kocaeli ev sahipliği yaptı. 19 Mayıs’ta başlayan turnuva bugün itibariyle tamamlandı. Mehmet Ali Paşa Doğu Kışla Spor Kompleksi’nde düzenlenen turnuvaya 16 ülke katıldı. Dört gruptan oluşan turnuvada çeyrek final ve yarı finallerin ardından final müsabakası oynandı. Son dörde Türkiye, Irak, Libya ve Rusya kaldı. Yarı finalde Türkiye Libya’ya Irak ise Rusya’ya elendi. Cihan Haspolatlı, Onur Öztonga, Murat Akyüz gibi eski futbolcuların kadrosunda yer aldığı Türkiye ile Irak arasında oynanan üçüncülük maçını kazanan Irak oldu.

Penaltılarla Rusya kupaya uzandı

Finalde ise Rusya ile Libya arasında kıran kırana bir mücadele sergilendi. Normal süresi 1-1 biten maç, uzatmalara kaldı. Uzatmalarda da taraflar yenişemeyince seri penaltı atışlarına geçildi. 5-4 kazanan Rusya, kupaya uzanarak turnuvanın şampiyonu oldu. Müsabakaların ardından düzenlenen seremonide kupasını kaldıran Ruslar, doyasıya eğlenerek şampiyonluğunu kutladı.

 

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN