• Haberler
  • Gündem
  • KOGACE'de icra kurulu oluştu konutlarda liste güncellenecek

KOGACE'de icra kurulu oluştu konutlarda liste güncellenecek

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nde yönetim ilk toplantısında görevleri paylaştı, icrayı oluşturdu. Başkanvekilliğini Cemal Kaplan, genel sekreterliği Süriye Çatak Tek üstlendi. Yönetim bugünkü TOKİ kura çekimini ileri tarihe erteledi. Liste güncellenecek

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin hafta sonu gerçekleşen kongresi sonrası Mesut Çatak başkanlığındaki yeni yönetim ilk toplantısında görev dağılımını gerçekleştirdi, icrasını oluşturdu. Derince’deki TOKİ konutlarının bugünkü ikinci kura çekimi ileri bir tarihe ertelenirken başvuru listesinin “güncelleşeceği” açıklandı.

Başkanvekilliğine Kaplan 

Genel Sekreterliğe Çatak Tek

KOGACE’de başkanvekilliği görevini öngörüldüğü gibi Cemal Kaplan üstlendi. Kongrede yarışa Yenilikçiler Grubu’nun başkan adayı olarak giren Kaplan, “Sarı basın kartı olmayan başkan adayı olamaz” yazılı, 2014’teki kongrede kararı bir şekilde alınan antidemokratik tüzük maddesi engeline takılmış, kongrenin olağanüstü olmasından ötürü tüzüğün o maddesi yeniden onaya dahi sunulamayınca sandığa ramak kala adaylıktan çekilmişti.

Kuruluş tarihinden bugüne hiç kadın başkanı olmayan KOGACE’de başkanvekilliğinden sonraki görev olan genel sekreterliğe ise Süriye Çatak Tek getirildi. Çatak cemiyet içinde bu görevi üstlenen yüksek ihtimalle ilk kadın gazeteci unvanını edindi.

İdare amirliğine genç gazeteci

Üç başkan yardımcılığından biri Gebze’ye verilirken bu görevleri İzmit’ten Hakan Süer ve Bülent Ekinci ile Gebze’den Yunus Kahraman paylaştı. Muhasipliği Abbas Çakar, idare amirliğini yönetimin genç yüzlerinden Oğuzhan Aktaş üstlendi.

Hayrettin Albayrak, Şengül Azbay, KadriyeKarademir, Gürcan Yılmaz, İlker Akşit, Emrah Erdoğan, Ahmet Zeki Ayar, Serkan Sidal, Recep Şeyhoğlu ve Furkan Çalışkan yönetimde doğal üye olarak görev yapacak.

Çatak: Çalışmalara başladık

Yönetim kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Çatak, “Hayırlısıyla ilk yönetim kurulu toplantımızı yaptık. Meslektaşlarımız için en iyi şartları oluşturabilmek, kongrede vaat ettiğimiz projeleri gerçekleştirmek adına bugünden itibaren çalışmaya başladık. Meslektaşlarımızın güvenine layık olmaya çalışacağız” dedi.

Konutta kura çekimi ertelendi

Öte yandan KOGACE – TOKİ işbirliğinde cemiyet üyesi gazeteciler için yaptırılan konutların hak sahiplerinin bugün (20 Aralık) gerçekleşecek ikinci kurası ileri bir tarihe ertelendi. Cemiyet tarafından konuya dair yapılan açıklamada erteleme gerekçesi olarak, “Hak sahiplerinin ikinci kurasında kendi üzerine evi olmayan ve geçimini öncelikli iş olarak gazetecilikten sağlayan arkadaşlarımızın faydalanması açısından ertelenmiştir. Müracaat listesi güncellenip duyuru yapılacaktır” denildi.

Bakmadan Geçme