Liderimizin kadın hassasiyetini biz de uygulayacağız

AKP Gebze'de belediye meclis üyesi aday adaylığında sayı 70'i buldu. Dün engelli kadın Gülay Salman'ın başvurusunu kabul eden Başkan İrfan Ayar, 'Cumhurbaşkanımızın kadın ve gençlere olan hassasiyetini bizler de uygulayacağız' dedi

2019 yerel seçimleri öncesi siyaset siyasi partilerin belediye başkan adayının kim olacağına odaklanmışken diğer taraftan belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları da sürüyor. Günümüz itibariyle en yoğun ilgi ise doğal siyasi koşullardan ötürü iktidardaki AKP’ye. AKP Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar’dan edinilen bilgiye göre dün itibariyle AKP’den belediye meclis üyesi aday adaylığı için 70 civarı başvuru oldu.

O hassasiyetleri biz de uygulayacağız

AKP’den Gebze Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için dün engellilerin eğitimine ve üretmesine yönelik çalışmaları ile de bilinen engelli kadın Gülay Salman da başvuruda bulundu. Başkan Ayar, Salman’ın başvurusu esnasında Kocaeli Zirve’nin sorularını da yanıtladı. Ayar; “Bu dönem aktif siyasette çok tartışılan kadın, genç ve engelli başvuruları sonrası meclise yansıyan bir durum olur mu?” sorusunu, “Partinin talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz. Kadınlar ve gençler konusunda Cumhurbaşkanımız hassas. O hassasiyeti bizler de burada uygulayacağız” dedi.

Hemşeri desteği

Gülay Salman’a aday adaylığı başvurusu esnasında kısa adı SAMKON olan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemil İmamoğlu, Gebze Samsunlular Derneği Başkanı Şakir Töngel, MÜSİAD Gebze Şubesi eski başkan yardımcısı iş adamı Ümit Akın, , Özel Mercan Gündüz Bakımevi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aktaş,  Cemil İmamoğlu ve Gülay Salman’ın en büyük destekçilerinden öğretmen Sevgi Töngel eşlik etti.

Bakmadan Geçme