'Maaşı üniversitelilere makam aracı garaja'

Bağımsız Gebze Belediye Başkan adayı Serap Çakır, Gebze'nin mahallelerinden gönüllüleri ile bir araya geldi. Çakır başkan seçildiğinde maaşını üniversite öğrencilerine burs olarak aktarıp makam aracını kullanmamayı taahhüt etti

31 Mart yerel seçimlerinde sadece Gebze’nin değil Kocaeli’nin gerek adaylığı gerekse söylemleri en çok konuşulan belediye başkan adaylarından, Gebze Belediyesi’nin bağımsız belediye başkan adayı Serap Çakır çeşitli mahallelerden gönüllüleri ağırladığı toplantıda yaptığı konuşmada vaat değil taahhüt sıraladı. Çakır belediye başkanı seçildiğinde maaşını üniversite öğrencilerine burs olarak aktarıp makam aracını kullanmamayı taahhüt eti.

500’E YAKIN GÖNÜLLÜ KATILDI

Gebze Bağımsız Belediye Başkan adayı Serap Çakır, Gebze’nin çeşitli mahallelerinde şahsını desteklemekten öte sahada çalışan, Serap Çakır Gönüllüleri diye de tanımlanan destekçileri ile Erzurum Cağ Kebabı ile meşhur Kebap Diyarı’nın Şekerpınar’daki şubesinde bir araya geldi. Yine bir izdihamın yaşandığı ve gönüllülere teşekkür mahiyetindeki yemekli toplantıya 500’e yakın kişi katıldı.

SUNUMDA BOYLU’NUN YERİNE ALKAN

Serap Çakır’a toplantıda eşi, Gebzespor Başkanı İlker Çakır ile birlikte SKM Başkanı Ömer Avcı da eşlik etti. Toplantıda sunumu Serap Çakır’ın destekçilerinden, Gebze Artvinliler Derneği Başkanı Osman Alkan üstlendi. Bu yerel seçim döneminde üyesi olduğu CHP’nin tüzüğü gereği disiplin kuruluna sevk edilme riskine karşın Serap Çakır ile hareket eden daimi sunucu Çiler Boylu’nun ise organizasyonunu üstlendiği etkinliğe İstanbul’daki bir başka programından ötürü katılamadığı öğrenildi.

KESİNTİSİZ AİLE DESTEĞİ

Çekirdek aile ve geniş aile desteği bu toplantıda da sürerken Çakır çiftinin oğulları İlkay ve Berkay Çakır ile İlkay Çakır’ın nişanlısı Elifnur Koç; Serap Çakır’ın annesi Necla Kıllıoğlu; kızkardeşleri Serpil Buyrucu ve belediye meclisine bağımsız aday da olan Sibel Dumanlıova; kayınçosu Furkan Çakır ile yine belediye meclisi bağımsız adaylarından eşi Gamze Çakır, eniştesi Mehmet Dumanlıova ile Dumanlıova çiftinin çocukları Gülşah ve Kerem de toplantıda yer aldı.

“Beni aleni değil gizli destekleyin”

Serap Çakır’ın gönüllüler ile toplantısında sırf Çakır’ı destekledi gerekçesiyle iki esnafın tezgâhının alındığı iddia edildi. Çakır, “Beni aleni değil, gizli destekleyin” dedi

31 Mart yerel seçimlerinde Gebze Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olarak siyasette dengeleri değiştiren Serap Çakır’ın gönüllüleri ile buluştuğu toplantıya iki ciddi iddia damgasını vurdu. Gebze’de seyyar satıcılık yapan iki esnafın tezgahlarına, Serap Çakır ile destek fotoğraflarının sosyal medya paylaşımının ardından zabıta tarafından el konulduğu öne sürüldü.

BU DEDİĞİNİZİ KİMSE DUYMADI

Toplantıdaki gönüllülerden biri söz alarak Gebze Belediyesi’nde kadrolu/taşeron çok sayıda kişinin Çakır’ı aleni desteklediğini, mesaj beklediğini söyleyince Çakır, “Beni gizli destekleyin. Başınız sıkıntıya girmesin. Bu dediğinizi duymadım, kimse de duymadı. Gerekli iyileştirmeler, düzenlemeler belediye başkanı seçildiğimde yapılacak tabi ki” dedi. SKM Başkanı Ömer Avcı da konuya, “Biri simitçi olmak üzere iki esnafın tezgahı bu gerekçeyle alındı. O tezgah geri gelecek. 01 Nisan’a kadar bekleyin” diye konuştu. Çakır ayrıca özetle şunları söyledi:

TEMPO ARTTIRARAK

“Gayet güzel, verimli çalışıyor ve sahalarda sadece kendimizi görüyoruz. 31 Mart’a kadar her gün tempo arttırarak çalışmayı sürdüreceğiz. Bu ekip başarıyı konuşacak. Ben garanticiyim, kazanmadan konuşmam. Gevşemeyeceğiz ve elimizden geleni yapacağız.

GEREĞİNİ YERİNE GETİRİRİM!

Gebze Belediye Başkanı seçildikten sonra da bugüne kadar ki dürüst, düzgün yaşantımı sürdüreceğim. Kimseyi ötekileştirmeyecek, ayrıştırmayacağım. Aksini yaparsam, seçim beyannamesindeki sözlerimi göstererek hatırlatın. Gereğini yerine getiririm.

HERKES KONUŞTUĞUYLA KALACAK

Çalışmalarda çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz. Bizler kimseye uymadan işimize bakacağız. Bugüne kadar hiç politika yapmadım, polemiğe girmedim. Bundan sonra da böyle devam edecek ve herkes konuştuğuyla kalacak.”

AVCI: PARTİ KURSAK YERİDİR

Toplantının açılışında SKM Başkanı Ömer Avcı söz alıp sürece dair bilgilendirdi. 31 Mart’ta anahtarı alacaklarını ve programın prova olduğunu kaydeden Avcı, “Bu kadar gönüllü insan, hiç birimiz muhalefet yapmıyorlar. Medyadan bazı arkadaşlar anketlerde çok önde olduğumuzu söylüyor. Bağımsız bir adayın arkasında parti kursak yeridir. Kimseden icazet beklemiyor, kimsenin bizi yanına alıp ekarte etmesine göz yummayız” dedi.

ÇAKIR: BABAMIZIN İZİNDEYİZ

Gebzespor Başkanı İlker Çakır ise daha başlamadıklarını, asıl çalışmaların 31 Mart’ta seçimi kazandıktan sonra başlayacaklarını belirtip, “Ben hiçbir yerde 100 bin oy alırız demedim ama 100 bin sevenim yoksa, bana yazıklar olsun dedim. Babamız merhum Salih Çakır’ın izinde, kapımız 24 saat herkese açık yaşam tarzımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kebap Diyarı ve Erol  Müzik’e tam puana

Şekerpınar’ın yanı sıra Eskihisar Köyü’nde de şubesi olan, Çayırova Fatih Caddesi’nde kafeterya sektöründe de ayrı bir koluyla hizmet veren Kebap Diyarı, yaklaşık 500 kişinin ağırladığı toplantıda servisi hiç aksatmadan, dört dörtlük bir hizmet verdi. İşletme sahibi Göksel Karakurt, kardeşi işletme müdürü Jale Karakurt ile yine kardeşler Cem Karakurt ve Erdoğan Karakurt ile ekibi etkinlik bitiminde Serap – İlker Çakır tarafından da tebrik edildi.

Ses sistemi ise bölgemizde kültür sanat etkinliklerinde pek çok ile imza atan Erol Güler’e ait Erol Müzik tarafından kesintisiz ve pürüzsüz sağlandı.

Bakmadan Geçme