Mahallenin tek spor alanına bina yapmak istiyorlar!

İzmit’te Bayındırlık kalıcı konutlarının bulunduğu bölgede, Ayazma Kapalı Pazaryerinin tam karşısında, hem çocukların, hem yetişkinlerin kullandığı halı saha tesisi bulunuyor. 25 yıldan beri bölgede herkesin kullandığı; hatta bölgedeki okulun öğrencilerinin beden eğitimi derslerini de yaptığı bu tesisin kapatılması, yerine sağlık tesisi inşa edilmesi gündeme geldi. 

BÖLGE HALKI TEPKİLİ 
Bu bölgede oturan ve bu tek spor tesisinden yararlanan vatandaşlar, bölgede sağlık tesisi yapılabilecek başka boş alanlar bulunduğunu, ama yegane spor tesisinin yok edilmek istendiğini söylüyorlar. 

Sağlık Müdürlüğü’nün bu konudaki ısrarı yadırganıyor. Aynı bölgede  boş bulunan ve  “Dini tesis alanı” olarak gözüken bir arsa da var. Bölge sakinleri, “Hemen yakınımızda hem cami hem kuran kursu bulunuyor. Bu boş alana sağlık tesisi yapılabilir. 25 yıldır spor tesisi olarak kullanılan ve bölgede insanların spor yaptığı tek alan olan bu halı saha tesisini yok etmenin hiçbir mantığı yok” diyorlar.

Bölge sakinleri konuyu valiliğe iletti. Ayrıca çok sayıda bölge sakini durumu CİMER’e de şikayet etti. Sağlık Müdürlüğü’nün sağlık tesisi için başka alan bulması isteniyor. 

SESİMİZİ DUYAN VAR MI ?

Ayazma Mahalle Muhtarı Fırat Çiçek de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, yetkililere seslenerek, "Bu halı saha (Ali Balkaya spor tesisleri) önümüzdeki günlerde Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yıkılacak ve yerine sağlık tesisi yapılacaktır. Sağlık tesisi ihtiyaçtır ancak spor yapmayan toplum sağlık tesisine bir gün muhtaç kalır. Not: Derdimiz kimse üzülmesin. Kaş yaparken göz çıkmasın. Varsın yıkılsın ancak yenisi de uygun bir yere yapılsın. Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır.  Enkazların altından çıkıp kocaman mahalle olan bizleri spor tesisimizin enkazının altında bırakmayın. Sesimizi duyan var mı?" ifadelerine  yer verdi. 

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi
Yorumlar 2
Ahmet YILMAZ 28 Temmuz 2022 13:00

Aynı olay gebzede de yaşandı, Gebze halkının ve gençlerin spor alanı amatör maçların oynandığı saha olan metin oktay stadı metro inşaatı yapılacak diye inşaat alanına cevrildi oysaki boşaltılan topçu tugayı alanı atıl durumda,

MAHALLE SAKİNİ 27 Temmuz 2022 12:22

Sayın tahir büyükkakın bölgemizin tek spor yapmak için kullanılan alanı yıkılarak sağlık tesisi alanı yapılmak isteniyor.siz buna izin verecekmisiniz.kocaelisporda ki başarısızlıkta olduğu gibi ağzınızdan bir tek söz çıkmayacakmı.bölgede yaşayan 20000 insanın kullandığı tek spor tesisi.bu insanların yanında yer alacakmısınız bunu mahalle sakinleri bilmek istiyor

Bakmadan Geçme