Masal yardım bekliyor

Volkan ve Çiğdem Üzer çiftinin 7 yaşındaki Masal, yüzde 98 engelli raporuna sahip. Anne Çiğdem Üzer, kızının tedaviye yanıt vermediğini ve günden günde kendine daha çok zarar verdiğini söyledi

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ikamet eden Volkan ve Çiğdem Üzer çiftinin 7 yaşındaki engelli kızı Masal, İl Sağlık Müdürlüğü’nden engelli raporuna sahip. Masal’ın, ağır düzeyde bilişssek gelişme geriliği, desteksiz oturamama, her iki kulakta işitme kaybı ve konuşamama gibi sağlık sorunları bulunuyor. Yüzde 98 oranında olan engelli kızları için anne ve baba yardım bekliyor.

“VALİLİK YARDIM ETTİ”

Kızı Masal’ın sağlık sorunları ile ilgili bilgi veren Çiğdem Üzer, “Kocaeli Valiliği yardımlarını eksik etmiyor. Tedavi ve hastaneye ulaşım konusunda büyük yardımları oldu. Allah onlardan razı olsun. Son dönemde bazı derneklerinde yardımını gördük ama o yardımlar sonrasında kesildi. Masal, bir süre tedavi gördü ama hastalığında çok fazla iyileşme görülmedi. Kızımın şu anda en büyük problemi psikolojik. Kızım Masal kendine zarar veriyor. Saçlarını yoluyor, duvara kafasını vurup kendini yerden yere atıyor. Bir anne için bu duruma tanık olmak çok zor. Kızımın acilen bir psikolojik destek alması lazım. Yetkililerden rica ediyorum. Sesimizi duysunlar. Kızım yok olup gitmesin” dedi.

Bakmadan Geçme