Meclis'te muhalefetin eli güçlendi

Darıca'da bariz erimeye karşın yerel iktidarı MHP ile koruyan AKP o desteğe rağmen mecliste güç kaybına uğradı. İYİ Parti destekli CHP ise meclis üyesi sayısını ikiye katladı

2009 yerel seçimlerini Gebze’den Darıca’ya bağlanan Abdi İpekçi ve Sıra Söğütler Mahallesi seçmeniyle koruyan AKP, 10 yıl aradan sonra da bu sefer MHP desteğiyle varlığını sürdürdü. Darıca Belediye Başkanlığı’na Cumhur İttifakı’nın AKP’li adayı Muzaffer Bıyık seçildi ama AKP’nin meclisteki gücü giderek zayıflarken İYİ Parti destekli CHP’nin üye sayısı ikiye katlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne ise Başkan Bıyık ile birlikte AKP’den dört, bir ihtimal beş üye girecek. CHP’nin ise Büyükşehir Meclisi’ne en az bir üye sokacağı kesin, ikiye de çıkabilir. Kesin olmayan sonuçlara göre, Darıca Belediye Meclisi şu isimlerden oluştu: 

Muzaffer Bıyık (Başkan), Abdüllatif Özkan, Hüsamettin Ergül, Cüneyt Şentürk, Bülent Koçak, AhmetHakan Hocaoğlu, İsmail Ramazanoğlu, Hülya Kodek, Cafer Teyyar Demiray, A.Naci Yılmaz, Hakan Kartal, Nuran Kurşun, Fikret Ağbaba, Mustafa Çavuş, H.İbrahim Kocagöz, Melikşah Tosun, Nafiz Çığlık,  Derya Akbaba, Ahmet Güler, İsrafil Gökburun (AKP)

Selim Özkan, Göknur Bektaş, Aydın Işık, Şadi Güven, Aynur Şen, Özkan Sarıtoprak, Rahime Turgut, Tuncer Saltaş, Erol Ada, Osman Demir, Cevat Yalçın, Mustafa Yılmaz (CHP)

Bakmadan Geçme