Mehmet coştu İhsan koptu Kupayı Yücel Boru tuttu

BMİS Gebze Şubesi'nin Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası'nda şampiyonluğu Yücel Boru edindi. Mehmet Kaya'nın kalesinde devleştiği maçta İnsan Doğan ilk golün pasını kornerden attı, ikinci gole imzasını direk yazdırdı

DİSK Birleşik Metal İşçileri Sendikası Gebze Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası’nda şampiyonluğu final maçında ZF Sachs’ı 2-0 mağlup eden Yücel Boru edindi. Aynı iş kolunda yerli sermayeyle Alman sermayesinin temsilcilerinin karşılaştığı final maçı golleri ve kaçan golleri, kaleci kurtarışları, kıran kırana mücadelesi, sarı ve kırmızı kartları ile profesyonel lig maçlarını aratmadı. Final maçına damgasını rakip takımın ataklarında kalesine set ören Mehmet Kaya ile bir asist bir golle oynayan İhsan Doğan vurdu

Birlikte izlediler

Müsabakayı DİSK BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar ve Genel Mali Sekreter Ali Gündüz ile Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Şube Sekreteri Hasan Gençay, Şube Mali Sekreteri Serkan Yılmaz ve Şube Örgütlenme Sekreteri ErdalBaşer;

Yücel Boru İnsan Kaynakları Koordinatörü Yücel Acar, Üretim Müdürü Mehmet Danagöz ve İnsan Kaynakları Müdürü Fazlı Kargın;

ZF Sachs İnsan Kaynakları Müdürü Neşe Kayacı, Üretim Müdürü ErkanÇelebi ve Mühendislik Müdürü Ahmet Doğan ile her iki takımın fabrika çalışanlarından oluşan taraftarları izledi. ZF Sachs taraftarı yarı finalde olduğu gibi finale de damga vururken meşaleli gösterileri zaman zaman gerek futbolcular gerekse diğer seyirciler için solunum sorunu yaşattı.

“Geliyorum” diyen gol 11’nci dakikada geldi

Müsabakaya final maçının favorisi olarak gösterilen Yücel Boru çok hızlı başladı. Golü bulduğu 11’nci dakikaya kadar maçı tek kaleye çevirdi. Golü bulana kadar 10-12 pozisyon üretirken ZF Sachs bu zaman diliminde sadece bir kere rakip kalede gol aradı. “Geliyorum” diyen Yücel Boru golü 11’nci dakikada; İhsan’ın sol kanattan kullandığı kornerde top penaltı noktası ile ceza yayına doğru inerken yaklaşık bir metre zıplayarak sağ ayağıyla jeneriklik bir vuruş yapan Mustafa Pala ile geldi.

Maça golü yedikten sonra başladı!

ZF Sachs oyuna dengeyi, kalesinde golü gördükten sonra ancak getirebildi. Zaman zaman üstünlüğü ele geçirdi. Gerek ilk devre bitimi gerekse maç bitimine kadar bulduğu pozisyonlarda Yücel Boru kalecisi Mehmet Kaya kalesinde adeta devleşti. Karşı karşıya pozisyonlarda da rakibine gol fırsatı vermedi.

Zaman zaman satranca dönüştü

1-0 öne geçtikten sonra savunmaya daha fazla önem veren, kontra ataklarla ikinci golü arayan Yücel Boru o aradığını da bitime dört dakika kala, ilk golün pasını kornerden veren İhsan Doğan’ın ayağından buldu. ZF Sachs dört dakika uzatma süresi de eklendiğinde kalan 8 dakikada farkı önce bire indirip sonra beraberliği yakalayabileceği pozisyonlar da buldu ama uzatma dakikalarının ilkinde Selamet Tat’ın müthiş röveşatasını aynı güzellikte çıkartan Mehmet Kaya rakip takıma umut etme fırsatı dahi tanımadı. Uzatmanın ve maçın son dakikasında Uğur Koca’nın uzak mesafeden pasif pas şutuna altı pasta topuğuyla ıskalayan Selamet Tat son fırsatı da harcadı.

İkisi de üçüncü ilan edildi

Maçın ardından şampiyonun kupası Adnan Serdaroğlu ve Yücel Acar; ikincinin kupası Özkan Atar ve Neşe Kayacı tarafından verildi. Yarı finalde elenen iki takım da aralarında maç oynamadan üçüncü ilan edildi. Makine Takım ile Grid Alstom kupalarını Ali Elmas ve Erdal Başer’in elinden aldı.

En centilmen en golcü en tutucu…

Turnuvaya grup maçlarında veda eden ancak üç maç boyunca hiç kart görmeyen Federal Mogul’a en centilmen takım ödülünü Necmettin Aydın verdi. 21 gol ile turnuvanın gol kralı olan Sarkuysan futbolcusu Fatih Çalışkan’a bir çift krampon Hasan Gençay; en az gol yiyen ZF Sachs kalecisi Kemal Saral’a en iyi kaleci ödülü olarak bir çift eldiven Serkan Yılmaz tarafından verildi. Mehmet Kaya bu esnada final maçında yedek kulübesinde kalan Mustafa Dalgalı’yı da yanına çağırdı. Final oynayan takımların futbolcu ve teknik heyetlerine maçın anısına özel kupaları da verildi.

Bu dostluk ve kardeşlik turnuvasıdır

BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu kupa töreninde yaptığı konuşmada gerek finalistleri gerekse turnuvada mücadele eden tüm takımları kutladı. Sürdürülür hale getirilen turnuvadaki emeklerinden ötürü şube yönetimini ve turnuva komitesini kutladı. Serdaroğlu şunları kaydetti:

“Yıllardır bu turnuvamızı yapıyoruz. Her sene görüyorum ki bu turnuvada arkadaşlarımız bütün inancıyla, hırsıyla bir şeyi ortaya koymaya çalışıyor. Yani şirketini temsilen, sendikasını temsilen başarılı bir mücadele vermek ve bir dereceye girmek istiyor. Ama inanın arkadaşlar hepsinin derecesi bizim gönlümüzde aynıdır. Bu dostluk ve kardeşlik turnuvasıdır.

Hırslarımızı başka yerlerde kullanacağız

Biliyorum. Sahaya gelince istenildiği gibi olmuyor. Hırslanıyoruz. Belki birbirimizi kırıyoruz ama hiç önemli değil. Dereceler değil önemli olan burada bir etkinliği gerçekleştirmek, sendikamıza layık bir sonucu ortaya çıkartmaktı. Hırslarınızı anlıyorum ama o hırslarınızı biraz böyle heybelerimize dolduracağız. Aslında kullanılması gereken başka yerlere kullanacağız. Birbirimize kullanmamıza hiç gerek yok. Bir kez daha sizi kardeşçe, abice uyarmış olayım. Bundan sonraki turnuvalarda birbirimizi kırıcı olmayalım. Hepiniz gönlümüzde birincisiniz ama sıralamada bir şeyler oluyor.”

Gönlümün birincisi Yücel Boru

Yücel Boru İnsan Kaynakları Koordinatörü Yücel Acar her iki takımın da çok güzel bir futbol sergilediğini belirtip, “Ben futbola amatör olmama rağmen iki takımı da zevkle izledim. Her iki takımı da gönülden tebrik ediyorum. Ama en büyük tebriklerden bir tanesi gerçekten bu örgütlenmeyi, buradaki dostluk örgütlenmesini yapan Birleşik Metal-İş Sendikası yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Her iki takıma da dengeli olmaya çalışıyorum ama gönlümün birincisi benim çalıştığım Yücel Boru. Sizleri çok seviyoruz. Diğer takımı da tebrik ediyoruz” dedi.

Gönlümden geçen ZF Sachs’ın kazanmasıydı

ZF Sachs İnsan Kaynakları Müdürü Neşe Kayacı da tüm mesai arkadaşlarını ve turnuvada mücadele edenleri çok sevdiğini kaydedip, “Final maçı da çok güzeldi. Bir maç hariç ZF Sachs’ın tüm maçlarında buradaydım. Tüm maçlar çok güzel geçti. İki takımı da tebrik ediyorum. Önemli olan tabi ki dostluk kardeşlik. Barış olsun, sevgi olsun. Benim gönlümden geçen de ZF Sachs’daki mesai arkadaşlarımın kazanmasıydı. Çünkü çok istekli ve gönülden, yürekten oynadılar. Çok istekliydiler. Sahada iki takım vardı ve biri kazanacaktı. Yücel Boru’yu da yürekten tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Yücel Boru   2 – 0   ZF Sachs  

Saha: Sporter Halı Saha

 

Hakem: Coşkun Topçu

YÜCEL BORU: Mehmet Kaya, Mustafa Pala, Tuggan Söğütçü, Çetin Yılmaz, Emre Şahin (Hacı Ahmet Çelik), Erdal Şahin, İhsan Doğan

Kulübe: Mustafa Dalgalı (YK), Binali Çelikkaya, Fatih Tutku

Teknik Direktör: Hakan Polat

ZF SACHS: Kemal Saral, Selamet Tat, Rıza Kahraman, Mücahit Bilici (Fatih Kuvvet), Vedat Gültepe, Serkan Öçal, Yunus Emre Bozdağ (Uğur Koca)

Kulübe: Cemal Korkmaz (YK) Ferdi Özaydın, İbrahim Özkan, Levent Barutçu, Serkan Coşkun

Teknik heyet: İzzet Akkaya – Süleyman Kahraman

GOLLER: Dk.11 Mustafa Pala, Dk.46 İhsan Doğan

KIRMIZI KART: Vedat Gültepe / ZF Sachs (çift sarıdan)

SARI KARTLAR: Tuggan Söğütçü ve İhsan Doğan (Yücel Boru), Rıza Kahraman (ZF Sachs)

Bakmadan Geçme