Mesaj derin. İstifa yok. Yorum Yok

CHP İl Gençlik Kolları'nda yönetim ilçelerin gençlik kollarıyla, 'İttifak' konulu tek gündemle olağanüstü toplandı. 12 ilçede de istifa yok. Dört saatlik zirve sonrası Andız'dan yorum yok ama mesaj derin: Kurtuluşun partisi CHP'nin gençleriyiz biz…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kocaeli’de Büyükşehir için İYİ Parti ittifakı ile ama İYİ Parti çatısında girecek olmasının yankıları sürüyor. Ayrıca ve henüz İzmit, Kandıra, Karamürsel ve Körfez’de adaylar da açıklanmadı. Parti tabanından gelen tepkiler bir ara çok yoğundu ama saatler geçtikçe duruldu.

Sarıbay: Her istediğimizi vermişler…

Eleştirilerin odağındaki isim CHP İl Başkanı Avukat Cengiz Sarıbay dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gebze OSB’deki Flormar direnişçilerini ziyaretine eşlik etti. Sarıbay ittifaka dair Kocaeli Zirve’ye yaptığı değerlendirmede uzlaşma kültürünü savundu. Sarıbay, “Bizim onlara ihtiyaç duyduğumuz her alanda hep vermişler. Biz de onlara bazen istediklerini vermeliyiz” dedi.

4 saatlik zirveye Orhan ve Işık da katıldı

CHP’de gözler dün akşamki CHP İl Gençlik Kolları’nın olağanüstü toplantısında idi. İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız ve yönetimi dün 12 ilçenin gençlik kolları başkanını, “İttifak” başlıklı tek gündem maddesiyle olağanüstü toplantıya davet etti. Toplantıya CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan ile Darıca Belediye Meclisi aday adaylığı için görevinden istifa eden Darıca Gençlik Kolları eski Başkanı Aydın Işık da katıldı. 19.00’da başlayan toplantı yaklaşık 4 saat sürdü ve 23.00 sularında sona erdi.

İstifa yok

Toplantının ardından toplantıda ne konuşulup edildiğine dair hiçbir basın kuruluşunda hiçbir haber yer almadı. CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız toplantıyı Kocaeli Zirve’ye değerlendirdi. Andız sorumuz üzerine yönetimden ve ilçelerden ittifaka tepki olarak hiçbir istifa gelmediğini kaydetti.

Bildirge, açıklama yok

Andız, “Bizde toplantılar hep uzun sürer. Bu sefer de öyle oldu. Tüm yöneticilerimin ve ilçelerde gençlik kolları başkanlarımın konuya dair görüşlerini aldım. Toplantının bir sonuç bildirgesi de yok. Herhangi bir yazılı açıklaması da olmayacak” dedi.

Kuruluş ve kurtuluşun

partisinin gençleriyiz biz

Özetle; “Yorum yok” diyen Emre Andız toplantıya dair şahsına ait Facebook sayfasından iki fotoğraf ile birlikte bir bütünü kapsayacak şekilde şu mesajı paylaştı: “Köklerini Kuva-i Milliye’den Alan Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gençleriyiz Biz...”

Andız ittifakın ardından da; Romanya’da dört çocuklu bir Yahudi ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelen, Nobel Barış Ödülü sahibi  Elie Wiesel’in, “Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı”  sözünü paylaşmıştı.

Bakmadan Geçme