Mevcut hastaneler taşınıyor, halk isyanda

Mevcut devlet hastanelerinin bir bölümünün kapatılarak Erdoğan'ın katılımıyla açılan Kocaeli Şehir Hastanesi'ne taşınmasından sonra halkın isyan ettiğini belirten CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin ve  CHP Kocaeli Milletvekili adayı Prof. Dr. Muhip Kanko, basın açıklması yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Kocaeli Şehir Hastanesi’ne, mevcutta hizmet veren farklı ilçelerdeki devlet hastaneleri kapatılarak taşınmaya başladı.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kocaeli Devlet Hastanesi ile Seka Devlet Hastanesi’ndeki bölümlerin bir kısmını ulaşımın zor olduğu Kocaeli Şehir Hastanesi’ne taşınmasıyla hem hastane çevresindeki esnaflar hem de vatandaşların ayaklandığını belirten Cumhuriyet Halk Partis Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin ve CHP Kocaeli Milletvekili aday Prof. Dr. Muhip Kanko, yaptıkları basın açıklamasında şu ifaleri kullandılar;

BELEDİYE BAŞKANI YALAN SÖYLÜYOR

CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin, “Derince’de askeri hastane gitti, üniversite hastanesi gitti, İsmet Paşa stadı gitti. Derince’nin hala bir kaymakamlık binası, kent meydanı yok. Derince her gün büyük bir otele dönüştürülüyor. Var olan hastaneyi Şehir Hastanesi’ne taşımayı, burayı daha da cansız hale getirmeyi, büyük bir sağlık ocağına çevirmeyi düşünüyorlar. Derince’ye deniz yolu, karayolu, trenyolu ile ulaşılabiliyor. Gebze’den bu tarafa hizmet veren tek araştırma hastanesiydi burası. Hastalar içinde vatandaşlar için de çok kötü olacak. Belediye başkanı yalan söylüyor. Burası kapanmayacak, bütün servisler görevini yapıyor, bütün ameliyatlar yapılıyor diyor. Ama bugün gördük ki Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla buradaki doktor sayısı 360’lardan, 80’lere 70’e kadar düşmüş Başhekim ile görüştüğümüzde verdiği en son rakamlar bunlardı” dedi.

BURAYI DERHAL ESKİ HALİNE KAVUŞTURUN

Kalp ve damar cerrahı CHP Kocaeli Milletvekili adayı Prof. Dr. Muhip Kanko ise şunları kaydetti: “Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin küçültülmesinden sonra burada çok büyük bir yangın başlamış. Esnafın ortalama iş kaybı yüzde 70 civarında. Bu abartısız bir rakam yani yüzde 70 oranında ciro azalması var. Askeri hastane taşındı, yüzme havuzu taşındı, emniyet taşındı, stadyum taşındı. Esnaf, bizi artık Körfez ilçesine bağlasınlar da hiç olmazsa ilçe beklentisinden kurtulmuş olalım diyor. Hastaneyi bir an önce eski haline kavuşturarak esnafın, halkın yangınına çare bulun. Esnaf buradan Şehir Hastanesi’ne gitmenin 27 durak sürdüğünü söylüyor.”

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme