Müftü Barış'a muhtarlar sahip çıktı
Dilovası'nda görevden alındığına dair söylentiler çıkan Dilovası Müftüsü Barış'a muhtarlar sahip çıktı. Sancaktepe Müftüsü iken adı 'emlak kralı'na çıkan Barış ile Dilovası'nda içki satan büfenin üzerine gittiği için uğraşıldığı öne sürüldü
Dilovası’ndaki bir gurup mahalle muhtarı bir araya gelerek ilçe müftüsüne destek açıklaması yaptılar. Dilovası’ndan önce görev yaptığı İstanbul Sancaktepe’de Sabah Gazetesi’nin bir haberiyle adı, “Emlak kralı”na çıkan Müftü Barış’ın Dilovası’nda da başı ağrıyor. Sabah Gazetesi’nin haberi üzerine çıkan haberin ardından soruşturmadan aklandığını haberin yayınlandığı 2017’de öne süren, bir süre FETÖ’den açığa alındığı da konuşulan ama asılsız çıkan Barış ile görevden alındığına dair propaganda sosyal medyada, Mustafa Öner ve Mesut Turak isimli şahıslarca yapıldı. Barış ile Diliskelesi Mahallesi’ndeki Çavuşoğlu Camii’nde içki satan bir büfenin kapatılması için girişimlerinden ötürü kara propaganda yapıldığı öne sürülüyor. Öte yandan ilçedeki mahallelerden beşinin muhtarı bir araya gelerek Müftü Barış’a desteğini ifade etti. Toplantıya dair basına servis edilen haberde şu ifadeler yer aldı:
Dilovası Muhtarlar Derneği Başkanı Çerkeşli Köyü Muhtarı Aytaç Erdem, Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Alaattin Durmuş, Orhangazi Mahalle Muhtarı Ebubekir Özavcı, Diliskelesi Mahalle Muhtarı Mehmet Özay ve Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Vacip Mengübeti bir araya gelerek ilçede 2 yıldır görev yapan Müftü Osman Barış’ın yapmış olduğu hizmet ve çalışmalardan dolayı desteklediklerini açıkladılar.
Muhtar Alaattin Durmuş, Büyük projeleri hayata geçirmiştir.
Dilovası Mimarsinan Mahalle Muhtarı Alaattin Durmuş yaptığı açıklamada,” Mahallem olarak kaymakamlık bünyesinde işlerimiz olduğunda yetkili amirlerimizde ilgi görmekteyiz. İlçe Müftümüze mahallemizde dini tesislerle ilgili sorunları dile getirdiğimizde ilgilenmesi ve çözüm bulmaktadır. Müftülük hizmet binası projelendirip yer tahsisin yapılmasında büyük emeği geçmiştir. Tavşancıl mahallemizde hafızlık eğitim merkezini yapımına ön ayak olmuştur. Müftü beyden bizler memnunuz ve yaptığı çalışmaları destekliyoruz” dedi
OSB’lere cami yapımı için ön ayak olmuştur
Dilovası Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve aynı zamanda Çerkeşli Köyü Muhtarı Aytaç Erdem yapığı açıklamada “köyümüzün camisi ve kuran kursları adına ne zaman bir isteğimiz olduğunda ilgi ve alaka göstererek çözüm üretmiştir. Zaman zaman köyümüze gelerek sorunları çözmede duyarlılık göstermiştir. Özelikle OSB’lerdeki camilerin yer tahsissinden fiziki aşamaya gelinceye kadar ki süreçte ön ayak olmuş ve çok emeği geçmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum dedi”.
Caminin yanında İçki satışına müsaade etmemiştir
Diliskelesi Mahallesi Muhtarı Mehmet Özay’da yaptığı açıklamada “İlçe Müftüsü Osman Barış’ın yaptığı hizmet ve çalışmaları desteklediğini belirterek kendilerine destek için buradayız. Mahallemize yakın bir noktada olan Çolakoğlu Fabrikasının yanındaki Alemdar caminin hemen yanında içki satılan büfenin kapatılması için mücadele ettiğini muhtarlıklar olarak biliyoruz. Bu konuda ilçe müftümüzün yanında olduğunu bilmenizi isteriz” dediler.
Orhangazi Mahalle Muhtarı Ebubekir Özavcı ve Turgut Özal Mahalle Muhtarı Vacip Mengübeti de İlçe Müftüsü Osman Barış’ın dini tesislere verdiği önem ile kuran kurslarının ihtaçlarının giderilmesinde gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederek desteklediklerini açıkladılar.