Nail Çiler: Gebze'nin her sokağında izim vardır

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Nail Çiler, Körfez İlçesi Hacı Osman Mahallesi Halk Buluşması programına katıldı. Halk Buluşması programına ayrıca Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, 2019 seçimlerinde CHP Derince Belediye Başkan Adayı olan Av. Sertif Gökçe ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Nail Çiler, Körfez İlçesi Hacı Osman Mahallesi Halk Buluşması programına katıldı. Halk Buluşması programına ayrıca Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, 2019 seçimlerinde CHP Derince Belediye Başkan Adayı olan Av. Sertif Gökçe ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Nail Çiler yaptığı konuşmada, “Fatma Başkanımız deprem bölgesindeki çalışmalarını gördük. Adıyaman’da değerli belediye başkanımızın çadırkent kurduğunu ve kıl çadırları kendilerinin ürettiğine şahit oldum. Bende karınca kararınca kendilerine destek verdim. Şu anda 120 tane prefabrik yaptırıyorum Adıyaman’a. O insanlara bundan sonra da destek vermek lazım. Gebze’nin her sokağında izim vardır. Her yıl 570 tane üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Bu çok güzel bir şey. 

“EĞİTİM VE SAĞLIK OLMAZSA OLMAZIMIZ”
Gebze Ticaret Odası başkanıydım geçmişte ve Gebze Ticaret Odasının 6 tane 112 acili var. Kocaeli çok gelişiyor ve üreten bir şehir. Ürettiğiyle yetinmeyen ürünleri yurt dışına satan bir kent. İhracatta İstanbul’dan sonra 2. Gelen şehirdir Kocaeli. 2 milyondan fazla nüfumuz var Kocaeli’de 84 tane ambulans var. Bu kentte 1460 tane okul var. Bu kent sanayinin başkenti ama bu okulların yüzde 10’u bile mesleki eğitim okulu değil. 123 tane meslek okulu var. Eğitim ve sağlık bizim için olmazsa olmaz. 

ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Gebze Ticaret Odasının Aşevi günde 1500 ihtiyaç sahibine sıcak yemek ulaştırıyor. Hiçbir oda da bu yok. Bir tane marketimiz var. 500 tane ihtiyaç sahibi parasız alışveriş yapıyor. 1 tane aile sağlık ekibi var, 1 tane tiyatro salonumuz var. Mobil aşevlerimiz ve mobil ekmek üreten fırınımız var. Şimdi kafe kütüphane açıyoruz. Ben o çalışmayı bitirdim ondan sonra görevimden ayrıldım. 

“KOCAELİ SANAYİNİN BAŞKENTİ”
Bilişim lisemiz ve okutmansız eğitim modeli var. Orada 350 öğrenci okuyor. Her öğrenciye Euro lisans parası veriyoruz. Herkes 1 koyundan 1 post çıkar der ama Nail Başkan 1 koyundan 2 post çıkarır der. Sadece depremde 125 tır ayni yardım yaptık. Kolay değil bunlar ama bunu yaparken hiçbir çıkar gözetmedik. Kocaeli sanayinin başkenti Kocaeli’nin kalbi de Gebze’dir. Çünkü Gebze 65 ilin toplamından daha fazla ihracat yapıyor. 

“KOCAELİ’DE GENÇ İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 36”
Kocaeli kepçeyle veriyor kaşıkla alamıyor. Yeni moda şehir hastaneleri. Allah korusun birimiz kalp krizi geçirse oraya ulaşamaz. Avrupa’da bunun örnekleri var. Butik hastaneler var. Butik hastanelerin cevap veremediği yerlerde de büyük hastaneler var. Sopalı yanıbaşımızda ama Sopalı’nın içini boşalttılar. Sağlıkta Allah’a şükür hiçbir problem kalmadı. Çünkü insanlar oraya ulaşmadan ölüyorlar. Biz liman kentiyiz. İhracatın göbeğindeyiz. Sanayinin yoğun  olduğu bir yerdeyiz ama genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 36.40. Burada mesleksizlik var. Gençlerimiz üretim merkezlerimizde çalışamıyorlar. 

“BU SEÇİM GELECEĞİMİZİN SEÇİMİ”
Eğitim olmazsa olmalarımızdan biridir. Eğitimli insanlar topluma katkı sağlarlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü var; ‘Her fabrika bir kale olmalıdır’ demiş. Bu kale olsun derken kendimize barınak yapalım halktan kopalım değil, üretim anlamında bağımsızlık kazanalım diyor. Ne kadar büyük bir insan. Hiçbir şey bilmiyorsanız Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuyun. Her satırında ayrı bir anlam var. Bu seçim Cumhuriyetimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın, geleceğimizin seçimi. 

“ADALET TALİMATLA SAĞLANAMAZ”
Türk lirası bu kadar değer kaybetti, hak, hukuk, adalet kalmadı. Geçmişte amcalarımız, teyzelerimiz 1 kilo et alabilmek için gece 03.00’da Et Balık Kurumunda kuyruğa girerdi. Bunların olmaması lazım. Bunun adı kötü yönetimdir. Talimatla okul, köprüler yaptırabilirsiniz, rektörleri, emniyet müdürlerini atayabilirsiniz. Talimatla Adalet Sarayı da yaptırabilirsiniz ama talimatla adaleti sağlayamazsınız. 

“DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR”
Yarın bir seçime giriyoruz, hayırlı olsun. Biz size sorunları anlatıyoruz ama rakiplerimiz bu sandıktan biz çıkmazsak bu darbedir. O zaman her seçimde bu ülkede darbe mi yapılıyor? Nerede yaşıyorsunuz siz ya muz cumhuriyetin de mi yaşıyorsunuz. Bugün 2 bakan hariç hepsi milletvekili adayı. Şu anda görevlerinin başındalar. Sizin ödediğiniz vergilerle devletin bütün imkanlarını kullanıyorlar. Aslında onlar görevlerinden azledilmeliydi. Onlar buradan Ankara’ya uçakla gitmeye çalışıyor, biz de eski otomobille yollara düştük. Onun için sizin desteğinize ihtiyacınız var. 

“BU ÜLKEDEN ASLA VAZGEÇMEYİZ”
74 yaşında bir insan bu ülkenin yaşam standartlarını arttırmamız lazım’ demiş. Millet İttifakı konu vatansa gerisi teferruattır diyor. Genel başkanımız alın terinin yanında akıl terini koymuş. Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun martı sevdiği denizden asla vazgeçmez. Biz de bu ülkeden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. 14 Mayıs aynı zamanda anneler günü. Bizde anneler kutsaldır. Kadının elinin değdiği yerde bereket vardır, rahmet vardı. Tüm annelerin Anneler Gününü kutluyorum.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”
Annelerimizin bereketi yağmur gibi o sandıklara yansıyacak İnşallah. Ne ezen ne ezilen hakça düzen diyorum. Karşı tarafa da sizden korkan sizin gibi olsun. Siz yarından sonra gidiyorsunuz ama biz kalıyoruz. Bu Cumhuriyetin seçimi bizim seçimimiz değil. Karşı tarafın adayları buraları bilmez. Kocaeli’nin kaç tane ilçesi var onu bile bilmiyorlar. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme