Ne pazarcıya ne canlara bu arsa da ticarete ranta

Gebze Yenikent Mahallesi'nde imarda pazar yeri gözüken yer, pazarcıya kısmet olmadı. Alevi yurttaşlar için cem evi istendi, suya yattı. İmarda ticari alana çevrilip satışa çıkartıldı

Gebze Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısının ilk gündem maddesinde Yenikent Mahallesi’nde belediyeye ait boş bir parselin satışı oya sunuldu. Komisyondan oy çokluğuyla geçen rapor, mecliste de oy çokluğu ile oylandı. 6 bin 116 metrekare büyüklüğündeki eski pazar yeri yeni imar uygulamasıyla ticari alana çevrildi. Altı kat imar izinle bu yer belediye tarafından satışa çıkartıldı.

Davutoğlu cem evi ihtiyacına dikkat çekti

Bu yerin satışına CHP, belediyeye ait yerlerin satılmaması, günümüzde veya ileride çeşitli sosyal proje ve yatırımlar için kullanılması gerekçesiyle ret oyu verdi. CHP’li Meclis Üyesi Serkan Davutoğlu, Kocaeli Zirve’ye yaptığı değerlendirmede Gebze’de cem evi ihtiyacına dikkat çekerek bu yerin o amaçla da kullanılabileceğini söyledi.

İşgalli yerler satılabilir ama…

Davutoğlu, “CHP olarak üzerinde halkın oturduğu konutların yer aldığı işgalli belediye arsalarının vatandaşa satılmasına bir itirazımız yok. Kabul oyu veriyoruz ama belediyeye ait yerlerin satılarak elden çıkartılması kabul edilemez” dedi.  

Bakmadan Geçme