'O bütçe borca da projeye de yeter'

2019 mart seçimlerine çok sıkı hazırlanan CHP Darıca İlçe Örgütü seçimin kazanılacağına inanıyor, 100 milyonluk borçtan yılmıyor: 'O bütçeyle borç da öder yatırım da yaparız.'

CHP Darıca İlçe Örgütü’nde yaz ayları ile birlikte ara verilen aylık olağan basın toplantısında gündem konularının tamamını yerel konular oluşturdu. CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, 12 Eylül darbesinin yıldönümüne denk geldiğini hatırlatıp her tür darbeyi kınadıklarını, 12 Eylül darbesinin ise ülkemiz demokrasisine ağır bir darbe vurduğunu kaydetti. İlçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile belediye meclis üyelerinin de katıldığı basın toplantısında yerel seçimleri CHP adayının kazanacağına inancının tam olduğunu kaydeden Törk, 100 milyon TL tutarındaki borcun kendilerini ürkütmediğini, üstelik hiç arsa satışına başvurmadan mevcut bütçeyle hem Karabacak dönemlerinden kalan borçları ödeyip hem proje üretebileceklerini söyledi:

Hepimiz bu kentte yaşıyoruz

“200 bin nüfusu aşmış bir Darıca’nın hep iyi yatırım ve hizmet almasını, bu kentte yaşayanların belediyecilik hizmetlerinden yararlanıp memnun olmasını isteriz. Hepimiz bu kentte yaşıyoruz. Muhalefette dahi olsak bu kentin insanlarının mutlu olmasını isteriz.

Bu kentte CHP yönetimi, 25 yıldır uzak. Tam 25 yıldır aynı çizgi kenti yönetiyor. Üç dönemdir de Sayın Şükrü Karabacak yönetiyor. Kenti neticede kadrolar ve ekip yönetir. Kişilerin halleri, durumları ile sıkıntımız yok. Eleştirilerimiz tamamen yapıcı, insanların işini kolaylaştıracak siyaset yapmayı sürdüreceğiz. O koltuklar gelip geçici. Bugün itibariyle onlar var. Mart ayındaki seçimden sonra bizler olacağız.

Geldiğimiz noktada, 100 milyon TL’nin üzerinde de bir borç var.  31 Aralık 2017 sonu itibariyle 95 milyon TL civarı. 2018 sonu itibariyle de 100 milyonu aşan bir borçla yeni yönetim yüz yüze olacak. Elleri vicdana koymak, işi ehline vermek lazım. Karabacak’ın kadrosunun yetersiz olduğu, özellikle bu dönem hiçbir şey yapılmadığı ortada. Tuzla ile yarışacak bir kent olmak varken bu kentin insanlarının mutsuz olduğunu görmek bizleri üzüyor. Dolayısıyla bunları söylemekten geri kalmayacağız.

Kentin düzeni ancak bizimle değişir

Önümüzdeki dönemde, mart ayından sonra yapacaklarımız çok hızlı gelişecek. Bu kent sahipsiz değildir. Bu kentin düzeni ancak bizimle değişir. Vatandaşın güvenoyunu aldıktan sonra iki üç sene içinde kentin tüm insanlarının, kesimlerinin yüzünün güldüğü, bir turizm kenti haline gelmiş, herkesin oturmak istediği bir kent haline Darıca gelebilir. Konumu müsait. Mevcut yapının kenti yönetmekten aciz olduğunu, bizi dinlemek zorunda olduğunu görüyoruz. Keşke daha önceden dinleselerdi.

Biz arsa satışlarına hep karşı çıktık. Geri adım attırmıştık. Yoksa arsa bu dönem arsa da satılacaktı.

CHP Darıca ailesi dünden çok güçlü. Yerel seçime doğru, dünden bugüne güçlü adımlarla yürüyoruz.  Kenti CHP’nin yöneteceği belli ama kimin yöneteceği henüz belli değil. Şu an aday değilim ama ben olsam ne yaparım.

Bütçenin yarısıyla proje üretiriz

200 milyon TL Darıca Belediyesi’nin yıllık bütçesi var. Gerçekleşen 160-170 milyon TL olacak. Aslında iyi bir bütçe yapılsa, 200 milyon TL üzeri gelir edinilir. 200 milyon TL diyelim. Bunun 100 milyon TL’sini sabit giderlere yatırırsanız elinizde yatırım için 100 milyon TL tutarında bütçe olur. Şükrü Bey’in 15 yılda yaptığı yatırımlara bakın, toplamı 100 milyon TL etmez. Ciddi bir temsil ve ağırlama gideri kaçağı var. Yıllık tutarı 8-10 milyon TL’yi geçiyor. Araç kiralamada harcanan paralar, yok pahasına satılan arsalar var. Biz hem belediyeye gelir getirici işler yapacak, hem yaptığımız hizmetin vatandaşa nasıl dokunduğunu görecek, hem de bunun bize nasıl ekonomik olarak döneceğini göreceğiz.

Beş yılda yapılacak hizmet bırakmayız

Ben arsa satmam, CHP arsa satmaz. O arsayı vatandaş için en elverişli şekilde değerlendiririz. Hem bir taraftan borcu öder, hem hizmet yaparız ve beşinci yılın sonunda Darıca’da neredeyse yapılacak hizmet kalmaz. Çünkü Darıca, Kocaeli’nin en dar ilçesi. Burada yapacaklarınız çok kolay, çok basit. Özellikle Tuzla ile Darıca’yı birlikte düşünmek, bunu bağlamak, Darıca ve Tuzla’yı aynı kategoriye taşımak Darıca’da yaşayanların refahını ciddi anlamda yükseltecektir. Bizim en önemli iddialarımızdan birisi de bu. Dolayısıyla iyi bir yönetim ve kadroyla bu iş yapabilir. Bu belediye başkanı ve ekibinin kapasitesiyle, bilançoyu okuma yetisi ve yatırım yapma öngörüsüyle alakalıdır.

Bakmadan Geçme