O kadına bakın kim sahip çıktı?

Çayırova'da çağırdığı taksicinin doğum başlayınca kendisini taksiden atması sonucu bebeğini sokakta doğuran kadına Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahip çıktı.

Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mesut Yalçın, yaptığı açıklamada şunları söyledi; '28 Mayıs 2020 tarihinde basında yayınlanan “Kocaeli’de taksicinin aracından attığı kadın sokakta doğum yaptı“ konulu haber doğrultusunda, Ayşe Haşim ve eşi Mahmud Haşim ikametlerinde ziyaret edilmiş, yaşanan üzücü olayla ilgili olarak geçmiş olsun dileklerimiz iletilmiştir. Ziyarette Türkçe bilmedikleri için Mahmud HAŞİM’in eniştesi tercümanlığında görüşüle bilmiştir. Aile ile yapılan görüşme esnasında ailenin 2014 yılında savaş nedeni ile ülkemize göç ettikleri, 2015 yılından bu yana Çayırova ilçesinde yaşadıkları, eşi Mahmud Beyin  gündelik işlerde çalışarak ihtiyaçlarını  karşıladıkları bilgisi öğrenilmiştir. Ayşe Haşim, eşi ile olan bu evliliğinden 2016 doğumlu Muhammed, 2017 doğumlu Abdullah ve 2020 doğumlu Ömer isimli çocuklarının dünyaya geldiğini ifade etmiştir. Ayşe Haşim,  kendisinin ve bebeğinin durumunun iyi olduğunu belirtmiş, ev koşullarının yetersiz olduğunun görülmesi üzerine aileye Müdürlüğümüz tarafından 1 yıl süreli Ekonomik destek ve ev koşullarının düzenlenmesiyle ilgili destek sağlanması yönünde çalışma başlatılmıştır.'

Ayşe Haşim ile yapılan görüşme esnasında 6284 Sayılı  Ailenin Korunması  ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlemesine Dair kanun kapsamında aileye gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı belirtildi.                                                                                                                                                                                                                                                  

Bakmadan Geçme