Ocak ayı kira artış oranı ne kadar oldu?

Ocak ayı kira artış oranı için gözler enflasyon verilerindeydi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileriyle birlikte, kira artışlarını da etkileyen TÜFE rakamları da netleşti

NTV Gazetesinden alınan habere göre; Piyasalar ocak ayı enflasyon rakamlarını bekliyordu. TÜİK, enflasyon rakamlarını 5 Şubat Pazartesi günü kamuoyuyla paylaştı. Enflasyon 2023'ü yüzde 64,77 düzeyinde tamamlamıştı.

Ocak ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte iş yerlerine yapılacak kira artış oranı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Enflasyon aylık yüzde 6,70. yıllık yüzde 64,86 oldu. İş yerlerine yapılacak kira zammı oranı ise yüzde 54,72 olarak belirlendi

Normal şartlarda kira artış oranı TÜFE'nin 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlenirken kira zammında sınır yüzde 25 oldu.

Hükümet tarafından alınan karar gereği, zam dönemi gelen kiracılar 1 Temmuz 2024 tarihine kadar TÜFE rakamlarından bağımsız olarak ev sahiplerine yüzde 25 zam yapacak. Yüzde 25'lik zam sınırı sadece konut için geçerli olacak. İşyerlerinin kirasında ise TÜFE rakamı belirleyici olmaya devam ediyor.

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme