Özsubaşı: Artut hep AK Parti'de idi

Parti içi kirli siyasetin AKP Dilovası ayağında AKP'li aday adaylarından biri tarafından servis ettirildiğine kesin olasılık verilen haberde 'günümüz' HDP üyeliğiyle suçlanan Gülay Artut, '2009'dan beri AK Parti'deyim' derken dönemin SHP çatısından DEHAP adayı Hüsamettin Özsubaşı da doğruladı: Hep AK Parti'de idi

Siyasi parti farkı gözetmeksizin bir memleket gerçeği olan kirli siyasetin parti içlerinde süreninde bu sefer başı ağrıyan, AKP oldu. Aday açıklamasına dair süre uzadıkça kendi partilisi ile adaylık yarışında olan aday adaylarının kendilerini su yüzüne çıkartmadan, en az kendileri ve siyasetleri kadar “temiz basın”a servis ettirdikleri haberlerden sonuncusunun hedefindeki isim bu sefer AKP Dilovası Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut oldu.

DEHAP’ta başkanlık yapıp aday olmuş

Artut partisinden belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunmamasına karşın partisinin genel merkezince ismi üzerinden yürütülen ve artık su yüzüne çıkan bir çalışma vardı. Artut, 2004 yılındaki yerel seçimlerinde SHP çatısında belediye başkan adayı olan DEHAP’lı Hüsamettin Özsubaşı’yı desteklemek, ötesinde DEHAP’tan Dilovası Kadın Kolları Başkanlığı ve belediye meclis üyesi adaylığı yapmakla itham edildi.

AKP’li belediye başkan aday adaylarından biri tarafından servis ettirildiğine yüzde 99 olasılık verilen; gazeteci geçinen, sadece sırtındaki fiyat etiketinde “KDV hariçtir” etiketi eksik ve yüksek ihtimalle gazeteci olduğunu öne süren tetikçi bir korkak tarafından kaleme alındığı aleni haberde DEHAP’ın ismi HADEP diye anıldı. Arada diğer aday adaylarından Halit Yaşar’a da gönderme yapıldı. Haberde, düzeltme yapılmamış haliyle şu ifadeler yer aldı:

“Dilovası AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut için Belediye Başkanlığına aday adayı olmamasına karşın AK Parti Genel Merkezi nezdinde aday olması için uğraş verilirken gündeme getirilen bir iddia bir anda ilçe gündemini hareketlendirdi.

2004 yılında MHP’nin HADEPten (Doğrusu: SHP çatısındaki DEHAP’tan) seçimi aldığı zaman HADEPin meclis üyesi adaylığı ve HADEPin kadın kolları başkanlığı da yaptığını kayıtlarda olduğunu belirtilerek AK Partide önemli sayıda geçmişte HADEPte siyaset yapmış bir çok kişinin varlığı MHP seçmeni ve tabanında rahatsızlık yaptığı belirtiliyor…”

Altına imza atılmadan, fason bir adresten gönderilen metinde Halit Yaşar’a dair de bir takım iddialar yer aldı. Ancak yer vermediğimiz gibi Yaşar’dan görüş de istemedik.

Artut: AK Parti haricinde

hiçbir partiye üye olmadım

İddiaların merkezindeki isim, AKP Dilovası Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut siyaseti 2009’dan bugüne AKP’de sürdürdüğünü belirtti. Artut özetle şunları kaydetti: “Aktif siyasete ilk AK Parti’de başladım ve AK Parti haricinde; geçmişten bugüne olan haliyle HDP dâhil hiçbir siyasi partide ne üyeliğim, ne siyaset yapmışlığım, ne de seçmenliğim oldu. Ben AK Parti’de siyaseti, memleketime hizmet ettiğine inandığım için aynı inanç doğrultusunda sürdürüyorum. Siyaseti sosyal medyadan değil sokaklarda, evlerde sürdürüyorum.

Belediye başkan adayı gösterilirim veya gösterilmem. Gösterilirsem görevden kaçmam ama şunu ifade etmek isterim. Hiçbir makam AK Parti’de memleket için siyaset yapmaktan daha değerli ve kıymetli olamaz. O koltuklar çok mu kıymetli ki hakkımda hiç üyesi olmadığım partilerle üye olduğum, siyaset yaptığıma dair asılsız iddialar üretiliyor. Ben bu imzasız iddia sahiplerini ahlaka davet ediyorum.”

Özsubaşı: Gülay Hanım hep

AK Parti’de siyaset yaptı

Öte yandan 2004 yerel seçimlerinde SHP çatısında DEHAP adayı olarak belediye başkanlığına aday olan Hüsamettin Özsubaşı da o dönem belediye meclis üyeliği adayları listesinde Gülay Artut’un kesinlikle yer almadığını belirtip, “Gülay Hanım ben bildim bileli AK Parti’de siyaset yapmıştır. Hiçbir dönem üyemiz olmadı. Kadın kolları başkanlığı yapmadı, meclise aday olmadı. Bizimle çalışmadı” dedi.

2004’te ne olmuştu

Yerel seçimlerde Demokratik Güç Birliği ve SHP çatısı altında SHP, DEHAP, ÖDP ve EMEP’in dahil olduğu bir ittifak kurulmuş; her ilçeden farklı partilerin üyeleri SHP adayı olarak seçime girmişti. Gebze’de EMEP’in, Körfez’de ÖDP’nin… Dilovası’nda ise DEHAP’ın adayı seçime SHP adayı olarak girmişti.

Yine o dönem AKP içinde Ali Toltar ile Halit Yaşar arasında belediye başkan adaylığı için hayli şiddetli, AKP İl Başkanlığı’nın önünde gösteri yapmaya kadar varan bir mücadele yaşanmış, AKP Genel Merkezi tarafından Ali Toltar da karar kılınmıştı.

MHP’nin adayı ise Musa Kahraman olmuştu.

Seçim üç parti arasında geçti. Seçim günü AKP ve adayı Ali Toltar erken saf dışı kaldı. Son iki sandık kala ulaşan verilere göre SHP/DEHAP’lı Hüsamettin Özsubaşı ile MHP’li Musa Kahraman neredeyse aynı oy sayısına sahipti. Son iki sandığın sayılması saatleri buldu. “Şaibe” iddiaları tavan yapıp ilçe olağanüstü gerilirken seçimi MHP’li Musa Kahraman’ın kazandığı açıklandı. O dönem belediye meclisine Özsubaşı’nın listesinden biri HADEP üyesi toplam 5 üye girdi.

Bakmadan Geçme