Pes artık! Voleybolcular THY'den özel uçak istedi

Türk Hava Yolları (THY), Voleybol Milli Takımı'nı ABD'ye tarifeli uçakla uçurdu, oyuncular kıyameti kopardı.  Yolculuk öncesi başta Eda Erdem, Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt olmak üzere milli voleybolcular THY'ye tepkilerini dile getirirken THY 'den açıklama geldi.

Türk Hava Yolları (THY), Voleybol Milli Takımı'nı ABD'ye tarifeli uçakla uçurdu, oyuncular kıyameti kopardı.  Yolculuk öncesi başta Eda Erdem, Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt olmak üzere milli voleybolcular THY'ye tepkilerini dile getirdiler.

''HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ''

Olay sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, vatandaşlar milli voleybolculara büyük tepki gösterirken ''Voleybol Milli Takımı yurt dışına gidecek sponsor uçak bulamazken şimdi normal vatandaşlarla uçuş yapmayı kendilerine yediremiyorlar. Tarifeli uçak sizin neyinize yetmiyor. Voleybol Milli Takımına bir kuruş kamudan hizmet veriliyorsa hakkımızı helal etmiyoruz'' dediler.

THY'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olay üzerine THY Basın Müşaviri Yahya Üstün şu açıklamayı yaptı:

''Bu tür organizasyonları sponsor olduğumuz kurum ya da federasyon yapıyor. Biz voleybol federasyonuna sadece sponsoruz ve bilet veriyoruz. 

-Eğer bana 3 gün kala 5 gün kala business talep ile gelirseniz olmaz. Busines classta 30 kapasite var. Biletler 364 gün önce satışa açılıyor. Ben bilet sattığım yolcuya in diyemem ve 3 gün kala ben 20 kişiyi businesta nasıl uçuracağım? Bu talep ile gelirsen yardımcı olamam.

"İNSAFSIZLIK DEĞİL Mİ?"

Bu sene voleybol federasyonu ile 3 hafta önce yeni sözleşme yaptık ve bütçeyi 3 kat arttırdık. Türk voleybolunu ve Türk sporuna bu kadar destek olan ve Türkiye’deki en büyük tek kuruma bu kadar vurulur mu? Bu kadar saldırmak insafsızlık değil mi?

"TALEBİNİZ VAR MI DİYE SORDUK"

Ayrıca koltukları kendileri seçmişler. Talebinizi var mı diye sorduk “yok” deyip uçağa binmişler. Her sponsorluğun kendi bütçeleri var, bize talep ediyorlar ve yardımcı oluyoruz. Bana bir talep gelmedi, nasıl yardımcı olayım? Bakın Dallas’a git gel çok maliyetli. Geçen sene Japonya’ya gittiler ve businessta yardımcı olduk. Operasyon yoğunluğu var nasıl yardımcı olacaksın?''

Yorumlar 1
Ayhan 28 Mayıs 2024 23:42

Habere bakar mısın!Geçmişte kimlere hatta atlara,zırhlı araçlara bile özel uçak tahsis eden devletimiz milli takımlar düzeyinde ilk defa dünya şampiyonu olan,bizleri onurlandıran kızlarımıza mı özel uçak tahsis edemedi....

Bakmadan Geçme