Roman konutları Kandıra'ya yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu 'Her Roman'a Bir Yuva' projesi kapsamında Kandıra'da Romanlar için 300 konut yapılacak

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her Roman’a Bir Yuva” projesi ile Roman vatandaşların ev sahibi olması için 12 ili kapsayan projeleri açıkladı. Erdoğan’ın açıklamasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Kocaeli’de Roman vatandaşlar için yapılacak 300 konutun tasarımının tamamlandığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Kurum’un açıkladığı konutlar  Kandıra Akdurak Mahallesinde Akçakayran, Eğitimli Sokak ve Tekelli bölgede yaşayan Roman vatandaşlar için yapılacak.

86 DÖNÜM ALANA YAPILACAK
Kandıra’da 2018 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Akdurak Mahallesi'nde 3 bölge riskli alan ilan edildi. Akçakayran, Eğitimli Sokak ve Tekelli bölgesinde ilan edilen riskli bölge için 2019 yılında imar düzenlemesi yapıldı. İmar düzenlemesi tamamlanan ve toplam 86 dönümlük alanda yapılacak kentsel dönüşüm için Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma çalışmalarını geçtiğimiz yıl başlattı. Kamulaştırma çalışmaları devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı üç bölgede yaşayan Roman vatandaşlar için yapılacak konutların tasarım çalışmasını tamamladığını duyurdu.

KONUT SAYISI 2 KATINA ÇIKTI
2018 yılında Bakanlar Kurulu Kararının çıkmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ve bakanlığın ortak yaptığı çalışmada bölgede yaşayan vatandaşlar için 150 konut yapılması için proje yapıldı. Ancak 2018 yılından 2022 yılına kadar bölgede dönüşüm ile ilgili bir ilerleme yaşanmadı. 2022 yılında Büyükşehir Belediyesinin bölgede kentsel dönüşüm için kamulaştırma çalışmalarına başlamasıyla birlikte proje için çalışmalar hızlandı.

TASARIMI TAMAMLANDI
Kandıra Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bölgede yaptığı çalışmada 2018’deki planda yer alan 150 konutun artık bölgenin ihtiyacını karşılayacağını belirtmesi üzerine proje revize edildi ve konut sayısı 300’e çıkartıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Roman Buluşmasında müjdesini verdiği Her Roman’a Bir Yuva projesi kapsamında yapılacak konutlar için Bakan Murat Kurum, tasarımın tamamlandığını açıklaması ile bölgedeki dönüşümün hızlanması bekleniyor.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN