Şakoğlu'ndan açılış tepkisi: Bu hareketin sebebi olmalı!

İzmit Belediyesi Basın Danışma Cem Şakoğlu, Türkiye Belediye Başkanları Birliği Kocaeli Temsilciliği açılışına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in davet edilmemesine tepki gösterdi.

İKTİDAR GÜCÜNÜN OLUŞTURDUĞU KORKU ORTAMI

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şakoğlu yaptığı açıklamada, “2000’li yılların neredeyse ilk çeyreğini doldurmak üzereyiz. Toplumlar ilimde, bilimde, teknolojide sürekli mesafe kat ederken bizim toplumumuz hala inanılmaz işlerle uğraşıyor. Siyaset bizim topraklarımız içerisinde neredeyse genlerini değiştirmiş vaziyette. Bizden olmayan ya düşmandır, ya vatan haini bakış açısı genele hâkim olmuş. Başarı kıstası artık yapılan işten ziyade siyasi çoğunluğun tarafı ile alakalı. Güzele güzel ya da çirkine çirkin demek içeriği ile değil de iktidar gücünün oluşturduğu korku ortamı ile bağlantılı.

HÜRRİYET BİRÇOK ORGANİZASYONA DAVET EDİLMİYOR
İş, güç, koltuk, makam ya da adaylığı düşünülen konumun elden kaçması tedirginliği toplumu başka bir psikoloji içerisine sokmuş. Birçok insan muhalefetin yaptığı olumlu işlere helal olsun demiyor ya da diyemiyor. Bırakın, kurumların başındaki insanlar hatta kamu olarak kentin en üst makamındaki kişiler dahi organizasyonlarına muhalefeti davet etmiyor. Bazen bizler bile eskiden aldığımız davetleri sanırım bugün ki konumuz sebebiyle artık almıyoruz. Kentimizde bu geneli muhalefetin tek belediye başkanı olan İzmit Belediye Başkanı Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendi temsil ediyor.

İSMİ DAHİ ANONS EDİLMİYOR

Kent protokolünün katıldığı birçok organizasyona davet edilmediği gibi katıldığı organizasyonların birçoğunda ismi dahi anons edilmiyor. Bunun birkaç tane sebebi olabilir. Bu ya 16 yıldır bütün belediyeler bizimdi sen bu hegemonyamızı bozdun cezalandırması, ya adını anmayarak, çağırmayarak halka unutturmaya çalışmak, ya da en kötüsü erkek egemen bir bakış açısıyla bir kadına seçim kaybetmenin hazımsızlığı.

ÇAĞIRILMAMA SEBEBİ?
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Belediye Başkanları Birliği Kocaeli Temsilciliği açıldı. Açılışa kentimize hizmet etmiş eski ve halen görevde olan birçok belediye başkanı davet edilmiş ancak İzmit Belediye Başkanı Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendi davet edilmemişti. Fotoğraftaki belediye başkanlarının tamamının erkek oluşuna mı yoksa kentteki tek kadın belediye başkanının böyle bir organizasyona davet edilmemesine mi içerlemek gerekli bilemedim. Bunu da toplumsal bir bakış açısıyla dile getirdiğimi özellikle belirtmek isterim. Bu hareketin bir sebebi olmalı. Muhalefetin içerisinden belediye başkanlarının da davet edildiği böyle bir organizasyona muhalefetin bugün ki tek temsilcisi kadın bir belediye başkanının çağırılmama sebebi acaba geri planda saklanan kadına dair bir bakış açısı mı?

BÜTÜN BUNLARI GÖREN BİR TOPLUM VAR ARTIK
Hani derler ya eller aya biz yaya diye sanırım tam da bu konumdayız. Dünyada toplumlar yükselmek, insanlarını toplum olarak yukarılara taşımak gayretindeyken bizim hala bu gibi ahraz düşüncelerle uğraşıyor olmamız aslında bu gün ülke olarak içinde bulunduğumuz hali anlatıyor Olsun, vardır bunda da bir hayır . Toplumun bu yapılanları da, bu ahraz düşüncelerin sahiplerini de görmesi gerekiyor ki onlarda kendilerini böyle deşifre ediyorlar. Bütün bunları gören bir toplum var artık. Kararı da onlar verecek. Bu yaşananlara dair Allah’ımız kitabında Rad suresinde “Bir toplumu oluşturan fertler kendi iç dünyalarındakini değiştirinceye kadar, Allah onların oluşturduğu toplumu değiştirmez” diyor. Neyi istediğimize karar verip gerisini yaşayıp hep birlikte göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme