Savran 'İlk iş velide bitiyor'

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Mustafa Savran eğitimde şiddeti önlemenin sadece öğretmenlerin ve kurumların vazifesi olmadığını belirtip velilere seslendi: 'İlk iş sizde bitiyor.'

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Mustafa Savran, şiddeti önlemek sadece öğretmenlerin, kurumların vazifesi olmadığını belirtip anne babalara seslendi: “Çocuklarınıza şefkatle, merhametle, sevgiyle, muhabbetle yaklaşınız. Eğer bu duyguları siz evlerinizde veremiyorsanız, veremezsiniz okulların bunun üzerine katacağı çok şey beklemeyin. Öğretmenler olarak teslim aldığımızda her gayreti gösteriyoruz ama ilk iş sizde bitiyor.”

AÇIKLANAMAZ

Savran, Gebze’de Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu için okulun bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada sözlerine,“Hiç hayalimizden geçmeyen, şu yuvalarda olmasını hiç arzu etmediğimiz çok elim bir vaka ile karşı karşıyayız. Üzüntülerimizi anlatmanın hiçbir cümleyle açıklanamayacağını en iyi sizler biliyorsunuz” diyerek başladı, şöyle devam etti:

EKSİKLERİMİZ VAR

“Maalesef bazı şeyleri anlatmak, derinlemesine inmek çok zor. Bunu en iyi eğitim camiası anlar. Ama bazı şeyleri de anlatamıyoruz. Yapamadığımız, eksik bıraktığımız yerler var. Sevginin aşamayacağı hiçbir duvar, engel yok. Bizden beklenen, bizlere teslim edilen bu yavruları sevgiyle bağrımıza basmaktır. Bunları biz gösteriyoruz. Ama bu şefkatli, merhametli ellerimizi ve muhabbetli yüzümüzü de çocuklara gösterelim.”

MUHAFAZA EDİN

Eğitim iş kolunda dört farklı sendikanın bir araya gelmesini, “Demek ki öğretmenler acı, sıkıntılı anlarında bir araya gelebiliyor. Tüm sendikalar, hangi görüşten olursa olsun öğretmenler burada. İşte bu birlikteliği her zaman muhafaza etmeniz, her zaman birbirinize sıkı sıkı sarılmanızı istiyorum” diye yorumlayan Savran şunları kaydetti:

BİRBİRİMİZE SARILALIM

“Biz Bakanlık olarak inanın her şeyde temel olarak öğretmeni ele alıyoruz. Sizin bu birlikteliğinizi gördükçe ben Bakanlık olarak Türkiye’nin eğitiminden ve geleceğinden ümitliyim. Bu birlikteliğinizi, meslek dayanışmasını her platformda sürdürmenizi arzu ediyorum. Öğretmen kendini her yerde güvenli olduğunu hissetmelidir. Birbirimize sarılalım, destek olalım, kardeş bilelim.”

BÜYÜK BİR AİLESİNİZ

Savran öğrencilere atfen ise şunları kaydetti: “Türkiye’de bizim geleneksel kültürümüzde abilik, ablalık, kardeşlik vardır. Farklı anne babalardan, büyük bir ailesiniz. Bunun farkında olun. Kenetlenmeniz lazım. Kardeşlik bunu gerektirir. Bu noktalarda bizde eksiğiz ama siz de kardeşlik hukukuna sahip çıkın.”

KUYUCU’YA HAKKIMIZ HELALDİR

Milli Eğitim Bakanlığı olarak görev şehidi Necmeddin Kuyucu’ya tüm haklarının helal olduğunu kaydedip mekanının cennet olmasını dileyen Savran sözlerini, “Bugün buradaki birlikteliği, ülke birlikteliği olarak görüyor, Bakanlık adına teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

Bakmadan Geçme