Sayısı 105'e ulaştı

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 105 yolcu bilgilendirme sistemiyle vatandaşlara hizmet veriyor

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Toplu taşımaya önem veren ve vatandaşların ulaşım hizmetinden yararlanırken işlerini kolaylaştırmak için teknolojik yatırımlarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yolcu Bilgilendirme Sistemlerinin sayısını arttırıyor. Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 105 yolcu bilgilendirme sistemiyle vatandaşlara hizmet veriyor.

 

YOLCU BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

Yolcu yoğunluğunu azaltacak önlemlerin yanı sıra yoğunluğun fazla olduğu duraklarda yaptığı teknolojik yatırımlarla vatandaşları bilgilen Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarına devam ediyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığınca toplu taşıma durağında bulunan Yolcu Bilgilendirme Sisteminin (YBS) sayısı arttırıldı.

 

105 YBS DEVREDE

Yıl boyunca çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, Başiskele ve Kandıra’da 1, Dilovası’nda 2, Kartepede 3, Derincede ve Körfezde 4, Çayırovada 5, Gölcük’te 9, Darıca’da 10, Gebze’de 21 ve İzmit’te 45 olmak üzere toplamda 105 YBS ile vatandaşlara hizmet veriyor.

 

VATANDAŞLAR İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

Yolcu bilgilendirme sistemiyle vatandaşlar durağa uğrayan hatların bilgisini, gelecek olan toplu taşıma aracının süresini ve diğer pek çok bilgiyi öğrenebiliyor. Bu sistemlerin bakım ve onarımı da Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yıl boyunca düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

 

YOLCU BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

Yolcu bilgilendirme sistemi, duraklarda bekleyen vatandaşlara paylaştığı bilgiler ile onların adeta gözü kulağı oluyor. Daha çok şehrin yoğun yerlerindeki duraklara konulan bu sistemler, durakta bulunan vatandaşlara bekleme yapılan durağa yaklaşan hatları, beklenilen hatların durağa kaç dakika sonra geleceğini gösteriyor

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN