Sinan Ateş cinayeti zanlısı Kocaeli'de yakalandı!

Sinan Ateş cinayetinde tetikçi Eray Özyağcı'nın kullandığı motosikleti kullanan Vedat Balkaya'nın Kocaeli'de yakalandı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin devam eden soruşturma kapsamında şimdiye kadar 17 kişi gözaltına alındı. Ankara Adliyesi'ne dün çıkarılan şüphelilerden 3'ü, tasarlayarak kasten öldürme suçundan tutuklandı. Cinayet sırasında tetikçi Eray Özyağcı'nın kullandığı motosikleti kullanan Vedat Balkaya da tutuklanan isimlerden biri oldu. Balkaya'nın cinayetten bir gün önce İstanbul'dan motosiklet ile Ankara'ya geldiği, olay yerinde tetikçi ile keşif yaptığı iddia edildi.

KOCAELİ'DE YAKALANDI!

Olayın ardından kaçarken Kocaeli Darıca'da yakalanan Balkaya'nın ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek "Eray Özyağcı bana bir husumetlim var, onun için Ankara'ya gidelim dedi" yönünde ifade verdiği öğrenildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, tetikçi Eray Özyağcı, cinayet sırasında Balkaya'nın kullandığı motosikletten indikten sonra, Ateş'in bürosunun karşısında park halinde duran bir aracın arkasına saklandı. Bir süre burada bekleyen Özyağcı, Sinan Ateş'in çıktığını görünce aracın arkasından ateş etmeye başladı. Özyağcı, daha sonra kendisini bekleyen motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştı.

Cinayet öncesinde tetikçileri evinde saklayan Hakan Saraç ise, "Beni İstanbul'dan bir arkadaşım aradı. 'İki arkadaş Ankara'ya gelecek, kalacak yerleri yok ilgilenir misin?' dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok" iddiasında bulundu.

Diğer yandan şüphelilerin iz bırakmamak için olay sırasında içinde hat takılı olmayan telefon kullandığı ve yalnızca wife üzerinden irtibat kurdukları belirlendi.

SURİYE'DE TÜRKMEN DAĞI'NDA MI SAKLANIYORLAR?

Cinayetin aranan iki firarinin geçmişiyle ilgili de dikkat çekici bilgiler ortaya çıktı. Ertan Özyağcı ile Doğukan Çep'in bir dönem Suriye'de Türkmen Dağı olarak bilinen bölgeye gönüllü giderek burada YPG'ye karşı "savaştığı" belirtiliyor. Bu isimlerin Türkmen Dağı'na milis olarak giden milliyetçi gruplar içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Doğukan Çep'in Gülsuyu'ndaki Hasan Ferit Gedik cinayetinden aranırken hem Gürcistan hem de Suriye'deki Türkmen Dağı bölgesinde saklandığı başka bir iddia. Firarda olan bu şüphelilerin şimdi de benzer şekilde Suriye'ye kaçtığı üzerinde duruluyor. Bu nedenle bölgede görev yapan güvenlik güçleri uyarıldı.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN