Sinan Ateş cinayetinde önemli gelişme!

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında yeni bir gelişme daha yaşandı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen "Dodo" lakaplı Doğukan Çep polis ekipleri tarafından yakalandı.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin aranan Doğukan Ç., Beykoz’da yakalandı. Doğukan Ç.’nin kaldığı adreste yapılan aramada 2 silah ele geçirildi.

4 ŞÜPHELİNİN DAHA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturmada gözaltına alınan 18 şüpheliden 4’ünün daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

TUTUKLU SAYISI 10 OLDU

Şüphelilerden 3’ünün İstanbul’dan getirildiği belirtildi. İfadelerin ardından mahkemeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı. Böylece toplam tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

Cinayetle ilgili gözaltına alınan 18 şüpheliden 7’si daha önce adliyeye getirilmiş, bunlardan 6’sı “tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklanmış, 1 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, “30/12/2022 tarihinde İlimiz Çankaya İlçesi Kızılırmak Mahallesi 1456’ncı Sokak üzerinde Sinan Ateş’in ateşli silah ile öldürülmesi, Selman Bozkurt’un ise yaralanması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınan şüphelilerden 05/01/2023 tarihi itibarıyla ifade ve sair adli işlemleri biten 4 şüphelinin Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan savunmalarını müteakip tutuklama talebiyle sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince yapılan sorguları neticesinde ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir. Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmekte olup işlemleri tamamlanan diğer şüpheliler hakkında da adli soruşturmanın gereklerine tevessül edilecektir” ifadelerine yer verildi.

1 KİŞİ DAHA YAKALANDI

Öte yandan Ankara Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Ateş cinayeti soruşturmasıyla ilgili bir süredir İstanbul’da firari şüphelileri yakalamak için çalışma yürütüyordu. Bugün akşam saatlerinde Ateş cinayetine ilişkin aranan Doğukan Ç.’nin Beykoz İshaklı Köyünde bulunan bir otelde olduğu belirlendi.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

İstanbul ve Ankara polislerinin ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda otele baskın düzenlendi. Polislerin geldiğini fark eden Doğukan Ç. otelin arka kısmında bulunan ormanlık alana kaçmak istedi. Bu sırada polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi etmesinin ardından Doğukan Ç. yakalandı. Yapılan aramada 2 silah ele geçirilirken, gözaltına alınan Doğukan Ç.’nin Ankara’ya götürüleceği öğrenildi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme