'Siyasi ayağın incelenmesini talep ediyoruz'

İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar kaman, Körfez'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, daha önce ki sözlerini tekrarladı ve 'Fetönün siyasi ayağına dokunulmadı, bunun yapılmasını istiyoruz' dedi. Kaman, seçimlerin burun farkıyla kazanılacağını ve 13-0 anlayışının bozulacağını sözlerine ekledi.

İYİ Parti Körfez İlçe teşkilatında düzenlenen basın toplantısına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Kaman, Körfez Belediye Başkan adayı Salih Şirin, İYİ parti Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm, CHP Körfez İlçe Başkanı Cavit Dağdeviren, ilçe yöneticileri katıldılar.

“Körfez Milliyetçiliğini kuracağız”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ parti Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm, ilçede mikro milliyetçilik yapıldığını ve insanların ayrıştırıldığını iddia ederek, “Körfez’de bölgecilik yapılmış ve bizden olanlar, olmayanlar diye insanlar dışlanmış. Fabrikalardan çıkan zehirli gazları, ağır metalleri ilçe halkı soluyor ama imkanlarından aynı şekilde faydalanamıyorlar. Güçlü bir Körfez Milliyetçiliği için iyiler kervanı olarak yola çıktık. Güçlü ve kardeş bir Körfez oluşturacak, mikro milliyetçiliği bitireceğiz. Kapımız her kese açık olacaktır. Bunların bıraktığı tahribatı düzeltmek çok zor olacak, 4 sene yetmez. Gelinen noktada belediye çalışanlarına maaş ödenemez hale gelmiştir. Yerel seçimler rövanş maçıdır aslı final genel seçimlerde olacaktır. İyilerin sultanı olan bir genel başkanımız var” dedi.

“2. Şirin dönemi olacak”

CHP Körfez İlçe Başkanı Cavit Dağdeviren’de yaptığı konuşmada, kendilerinin de desteği ile Körfez’de seçimin kazanılacağını ifade ederek, “Körfez’de yatırım yok ve hava kirliliği had safhalara ulaşmış durumda. 25 yıl önce bu belediye kıt imkanlarla kuruldu ve çalışmalar yaptı. Körfez’de, 1. Dönem Hüseyin Avni Şirin’le yaşandı, şimdi 2. Dönem Salih Şirin’le devam edecek. Eski bir sosyal demokrat olarak Salih Şirin sosyal belediyeciliği başarıyla yapacaktır” dedi.

“Satılan 3 arsanın kirası maaşları öderdi”

Körfez Belediye Başkan adayı Salih Şirin konuşması sırasında yapacağı projeleri de anlatarak, “Bugün itibariyle Millet İttifakı olarak sahalardayız. 15 yıllık AKP yönetiminde Körfez 15 yıl geri gitti. Satılan Kırlangıç, Bristol ve Yeşil Plastik arsaları dursaydı bugün aylık 200 bin dolar kira geliri kasaya girerdi ve işçi maaşlarının ödenmesi diye bir sorun yaşanmazdı. Seçildiğimiz zaman İşbul diye bir müdürlük kuracak ve ilçe insanlarına istihdam sağlayacağız. Özelleştirilen limanı geri alacak ve en az 150 kişiye burada iş imkanı sağlayacağız. Şu anda inceleme yapıyoruz, yukarılardan çok büyük miktarda harfiyat alındı ama nereye verildiği, kime, kaça satıldığı belli değil. Şu anda dolgu yapılan sahanın altında oturan insanlar heyelan korkusuyla yaşıyorlar. İlçede umumi tuvalet yok, camilerde, insanlar kafelerde, restoranlarda ihtiyaç gideriyorlar. Göreve gelince ilk işimiz paralı otopark konusunu iptal etmek olacak. Parası olmayan çiftleri ücretsiz evlendirecek, İlimtepe’ye Beykent Üniversitesi’ni getireceğiz. Tütünçiftlik’te Akuapark yapacağız, içinde sandallar, gondolar, restoran, kafe ve fabrika satış mağazaları olan Fener Gölü’nü yapacağız. Burslar artarak devam edecek, köylü üretime teşvik edilecek ve ürünlerini ucuza halka satması sağlanacak. Plantları devreye sokacak ve kendi asfaltımızı dökeceğiz” dedi.

“Siyasi ayağa dokunulmadı”

Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Kaman, yapılan anketlerde çok yakın olarak gözüktüklerini belirterek, “Aramızda fazla bir fark yok, seçimi kazanacak olan aday burun farkıyla alacaktır. Kocaeli’nde 13.-0 anlayışı bu seçimle bozulacaktır. Daha önceki bir konuşmamda da yazılan köşe yazısında belirtildiği gibi Pensilvanya’ya ziyarete gidenlere, el öpenlere Fetö soruşturması yapıldı mı diye sormuştum. Gidilmediyse bunu söylesinler, tekrar soruyorum bu şahsılara Fetö soruşturması yapıldı mı? 1.5 milyar lira cirosu olan bir kurumun başına getirilmek istenen kişi, araştırıldı mı?  Ben Fetönün siyasi, ayağına dokunulduğuna inanmıyorum, bunun yapılmasını talep ediyorum. 31 Mart’ta trafolara kedi girmezse 13- 0 anlayışı bozulur. Bunun için iki parti olarak önlemlerimizi alıyoruz. Yapılan anketler büyükşehir de sonuçların başa baş olduğunu gösteriyor. Ama rehavete kapılmak yok, kazanan parti seçimi burun farkıyla alacaktır. Kazandığımız takdirde 3 ay içinde paralı otoparkı kaldıracak ve yeni otoparklar yaparak, ücretsiz olarak hizmete sunacağız. 12 adet sosyal yaşam merkezi yapacak, Hereke halısının imalatını harekete geçireceğiz. Çin’de bile Hereke adlı kasaba kurmuş, halı dokuyorlar. Belediye tarafından Kur’an kursları açılacak, diğer dinden olan insanların da kendi dinlerini öğrenmeleri sağlanacaktır. Ülke genelinde yetenek avına çıkılacak ve başarılı sporcu gençler alınacak, yabancı dil eğitimi verilecek, her branşta sporcu yetiştirilecektir” dedi.

Bakmadan Geçme