Son yolculuğunda binleri ve renkleri birleştirdi

Görev yaptığı okulda, aynı okulun öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Necmeddin Kuyucu'yu adının verildiği Gebze Atatürk Anadolu Lisesi'nden son yolculuğuna binler uğurladı. Okuldaki cenaze töreni öncesi matem yürüyüşüne farklı görüşteki dört sendikanın genel başkanları ve genel merkez yöneticileri de katıldı

Görev yaptığı okulda, aynı okulun öğrencisi F.Ç tarafından bıçaklanarak öldürülen meslek şehidi, Müdür Yardımcısı NecmeddinKuyucu son yolculuğuna Gebze’den mahşeri bir yürüyüş ve törenle uğurlandı. Ülke genelinde tüm eğitim camiasını sarsan yürüyüş eğitim iş kolunda farklı görüşlerdeki dört sendikanın genel merkez yöneticilerini bir araya getirdi. Kuyucu’nun üyesi olduğu Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Musa Akkaş ve Genel Merkez Yöneticisi Selahattin Dolgun, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım ile dört sendikanın şube ve temsilciliklerden yönetici ve üyelerle birlikte binlerce öğrenci ve vatandaş okula 500 metre kadar mesafedeki Eşref Bitlis Parkı’ndan şehit öğretmenin adının yaptığı okulun önüne sessiz bir matem yürüyüşü yaptı. Yürüyüşün ardından Ali Yalçın, Musa Akkaş, Orhan Yıldırım ve Feray Aytekin Aydoğan saldırıyı protesto eden konuşmalarında (detayları gelecek) Bakanlık yetkililerini göreve davet etti.

İLK CENAZE NAMAZI OKULDA

Okul bahçesindeki tören ve cenaze namazına ise Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Savran, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Belediye Başkanı AdnanKöşker, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü AzmiTunç,  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı BirolAydın ve İl Başkanı NurettinÇelik,  MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AKP Gebze İlçe Başkanı İrfanAyar, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı NecatiKorkmaz, Gebze Ticaret Odası Başkanı NailÇiler de katıldı. Okul bahçesindeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Necmeddin Kuyucu’nun özgeçmişinin okunması, Mustafa Savran ve Hüseyin Aksoy’un (detayları gelecek) konuşmalarının ardından merhum Kuyucu’nun ilk cenaze namazı İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından okul bahçesinde kıldırıldı. Kuyucu’nun naaşı ardından doğduğu Gebze’nin Ahatlı Köyü’ne götürüldü ve ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Okul bahçesindeki törende Kuyucu’nun annesi kısa süreli baygınlık geçirirken sağlık ekiplerince müdahalede bulunuldu.

NECMEDDİN KUYUCU KİMDİR

1974 yılında Gebze’nin Ahatlı Köyü’nde Melahat - Ahmet Koyuncu çiftinin beş çocuğundan dördüncüsü olarak dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Gebze İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra ilk görev yeri Gebze, Balçık Köyü İlköğretim Okulu oldu. Askerliğini Van, Bahçesaray’da yedek subay öğretmen olarak tamamlayıp yine Balçık Köyü İlkokulu’ndaki görevine döndü. Sırasıyla Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi, Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gebze Anadolu Lisesi, Yücel Boru Fen Lisesi ve son olarak adının verildiği Gebze Atatürk Anadolu Lisesi’nde görev yaptı. Gülay Kuyucu ile evli olan Necmeddin Kuyucu; Yiğit, Alp ve Ahsen isimli üç çocuk babası idi.

Bakmadan Geçme