Sözer, Çakar lehine adaylıktan çekildi!

Sürekli aday olup adaylıktan çekilmesi ile meşhur Sefa Sözer, bu kez de CHP İzmit İlçe Başkan adaylığımdan çekildi. Mevcut başkan Hakan Çakar'a destek vereceğini açıklayan Sözer, geçen hafta ise Çakar'ı başarısız bulduğunu söyleşmişti

Delege seçimleri tamamlan CHP’de sıra ilçe kongrelerine geldi. 21 Aralık’ta İzmit İlçe kongresini yapacak olan CHP’de adayların tavrı parti içinde büyük tartışmalara sebep oluyor. O isimlerden biri de Sefa Sözer.

Daha önce pek çok yere aday olacağını açıklayıp hiçbir yere ada olmayan Sefa Sözler, İzmit ilçe Başkanı adayı olacağını açıklamıştı.  Geçtiğimiz hafta yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan Sözer, adaylığını ilan ettikten sonra mevcut ilçe yönetimin başarısız bulduğunu ifade etmişti. Sözer, İzmit Belediyesi seçimlerinde İzmit İlçe Örgütünü yeteri kadar başarılı bulmadığını ifade ederken, “Partinin başarısı mecliste ortaya çıkar. Çünkü partinin oy oranını belirleyen, mecliste alınan oylardır. Mecliste de ikinci partiyiz. Bu nedenle İzmit Belediyesi’nde başarının İzmit İlçe yönetimine yazılmasını doğru bulmam” diye konuşmuştu. Aynı Sözer bugün ise adaylıktan çekildiğini açıkladı. Sözer, “başarısız” bulduğu mevcut ilçe başkanı Hakan Çakar lehine adaylıktan çekildi.

Sözer, “Yaptığım istişarelerde uzun yıllardan sonra mahalle delege seçimlerinde demokratik ve uzlaşmacı tutum sergileyen, uzun yıllar sonra İzmit Belediyesini kazandıran, masa başında değil sahada siyaset yapan, ben ve bana destek veren arkadaşlarımızın da yaşantılarından ve hayat görüşlerinden pek de farklı olmayan ve benzeri sebeplerden bir başarı hikayesi olan arkadaşlarımızla daha da iyi noktalara beraber çıkabileceğimiz, başarıyı ödüllendirmenin daha da büyük bir başarı getireceğine inandığımızdan Hakan Çakar  kardeşimizin ve ekibinin koluna girmeyi ben ve arkadaşlarım, abilerim uygun bulduk” dedi. Sefa Sözer’in bir hafta önce başka, bir hafta sonra ise bambaşka açıklamalar yapması parti içinde tartışmalara sebep oldu. CHP’de pek çok isim, Sefa Sözer’in bu değişken tavrına tepki gösterdi.

Bakmadan Geçme