Süper Lig, İzmit'e geliyor 

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Türkiye’de futbol sezonu yarın başlıyor.  Bu yıl Süper Lig’de İstanbul sayısı arttı. Ancak İstanbul takımlarına statlar yetmiyor. 

Bilindiği gibi Kocaelispor geçen yıl 1’inci Lig’den 2’nci Lig’e düştü ve kentimiz futboldan bir hayli uzaklaştı. Ancak şimdi İstanbul’daki stat sıkıntısı İzmit’e Süper Lig’in gelme fırsatını çıkarttı. 

İSTANBULSPOR VEYA KARAGÜMRÜK 
Süper Lig’de yer alan İstanbulspor’un stadı, Süper Lig için uygun değil. 
Yine Süper Lig’de yer alan Karagümrük’ün de stadı bulunmuyor. Bu durumda Futbol Federasyonu arayışlara başladı. Akla yakın en uygun formül, İstanbulspor veya Karagümrük’ün iç saha maçlarını İzmit’e yönlendirmek olarak ortaya çıktı. 
Büyük olasılıkla Karagümrük maçlarını İstanbul Atatürk Stadı’nda oynayacak. İstanbulspor ise iç saha maçlarını Kocaeli Stadı'nda yapacak. 

İZMİT İÇİN FIRSAT 
Bir Süper Lig takımının maçlarını İzmit’te oynaması, şehrimiz için avantaj olarak görülüyor. İstanbulspor takımının maçları  İzmit’e verilirse, bu takımın kendi seyircisi olmasa bile deplasman takımlarının seyircileri İzmit’e akın edecek. 

Bu da maç günlerinde İzmit ekonomisi için önemli bir hareketlilik anlamına geliyor. 

Bilindiği gibi Kocaeli Stadı'nın zemini bakımda. Bu nedenle Kocaelispor da ilk maçlarını oynayamayacak. Ancak ligin 4’üncü haftasından sonra İzmit’te Süper Lig maçlarını izleyebileceğiz. 

Şimdilik yetkilileri düşündüren tek sorun ise, Kocaeli Stadı’nın ulaşım sorunu… 

Düşünün İstanbulspor-Fenerbahçe veya İstanbulspor-G.Saray maçları İzmit’te oynanır, İstanbul’dan on binlerce futbol sever İzmit’e gelirse, stada araçla ulaşım ve stadın boşalması büyük sıkıntı yaşatabilir. 

İzmitli futbolseverler her şeye rağmen İstanbulspor veya Karagümrük maçlarının şehrimize verilmesine sıcak bakıyorlar. 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Emre ks | 05 Ağustos 2022 18:08

    Sizin izmitli duruşunuza ben şimdi yazacam da küfür olacak!

BUNLARA DA BAKIN