Talus: Milletimizle sevinmesini bilmeyenler, her esere kulp arıyor

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr.Şahin Talus, hafta başında hizmete açılan ve gören herkeste hayranlık uyandıran 388 bin m2 kapalı alana sahip Kocaeli Şehir Hastanesi'ni ziyaret etti. Talus, 'Bugüne kadar milletimizin sevinciyle sevinemeyen, üzüntüsünü paylaşmayanlar, şimdi kalkmış hepimizi gururlandıran bu esere de bir kulp bulma telaşındalar. Onlara tavsiyem, oturduğunuz koltuklardan kalkın ve gelin bu eserleri görün' dedi

DÜNYA SAĞLIK GÜNÜNÜ KUTLADI

İzmit Tavşantepe Mahallesi’nde toplam 388 bin m2 kapalı alana sahip, 6 hastanenin birleşmesinden oluşan dev sağlık kampüsü; Kocaeli Şehir Hastanesi, hafta başında hizmete açıldı. Girişinden hasta odalarına, ameliyathanelerinden görüntüleme merkezine kadar en son teknoloji ve tekniklerle donatılan Kocaeli Şehir Hastanesi, hergün 50 bin kişiyi ağırlama kapasitesine sahip. Bin 218 normal, 188 yoğun bakım yatak kapasiteli, 235 poliklinik ve deprem sırasında bile işlev görebilen 63 ameliyathaneye sahip Kocaeli Şehir Hastanesi’ni Dünya Sağlık Günü nedeniyle ziyaret eden AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr.Şahin Talus, sağlık personeli ve hastalara karanfil dağıttı.

KOCAELİ’DE SAĞLIK  KAPASİTESİNİ İKİYE KATLADI

Sağlık İl Müdürü Op.Dr.Yüksel Pehlevan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Ahmet Sarıışık ve Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekim Vekili Uzm.Dr.Aziz Çardak eşliğinde hastaneyi gezen Talus, özellikle şifa aramak için gelen hasta ve hasta yakınlarından çok olumlu tepkiler aldı. Talus, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin tamamında olduğu gibi Kocaeli’de pandemi döneminde hiçbir sıkıntı yaşanmayacak şekilde sağlık altyapımız son 21 yılda inanılmaz güçlendirilmişti. Şimdi şehir hastaneleriyle yarınımızı da güçlendiriyoruz. Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Kocaeli’nin tamamı kadar hasta yatağı daha kazanmış olduk ve bu şekilde toplam sayı iki katına çıktı”.

MİLLETİMİZLE AYNI DUYGULARI PAYLAŞMIYORSUNUZ

“Kocaeli’de 2002 yılında bulunan toplam yoğun bakım sayısının 10 katından fazlası tek bir çatı altında, Kocaeli Şehir Hastanesi’nde mevcut. Bizler deprem yaşamış ve kısa süre önce asrın felaketiyle bu gerçeği bir kez daha hatırlamış bir coğrafyada yaşıyoruz. Şehir Hastanesi’nin 63 ameliyathanesi deprem anında bile işlevselliğini koruyacak şekilde inşa edildi. İşte bütün bunlar milletimiz için gurur kaynağıdır. Ancak bugüne kadar milletimizle sevinmesini

bilmeyenler, üzüntüsünü paylaşamayanlar, bu muazzam eserlere de kulp takma peşindeler. Ülkemizin menfaatine ne varsa bugüne kadar hep karşı çıkan ve engellemeye çalışanlar, bu şifa merkezini de karalamanın derdine düşmüştüler. Onlara tavsiyem koltuklarınızdan kalkın ve gelip bu eserleri görün”.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme