'Tapu varsa tüm adaylar hep birlikte dağıtalım'

Millet İttifakı/CHP Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun Beylikbağı'nda hem gövde gösterisi yaptı, hem meydan okudu. AKP'li Büyükgöz'ün tapu dağıtımını, 'Başkanlık makamına saygısızlık' diye tanımlayıp ekledi: 'Tapu varsa tüm adaylar ile, Sarı Camii önünde birlikte dağıtalım.'

Millet İttifakı/CHP Gebze Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun, ağırlığını Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi sakinlerinin oluşturduğu aday ve proje tanıtımı toplantısında ektiğini biçti. Beylikbağı Bölgesi’nde halkın tapu hakkı mücadelesinde 7 yıldır aralıksız ve gönüllü olarak yer alan, hukuki danışmanlığın yanı sıra yer yer erki karşısına karşı halkın sözcülüğünü üstlenen Dursun, Hürriyet ve Yavuz Selim Mahalleleri’nin göbeğindeki Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde hem CHP ve İYİ Parti’nin üst düzey yöneticileri ve seçilmişleri, hem de halk ayağında gövde gösterisi yaptı.

SALONA SIĞMADILAR

Kültür merkezinin 288 kişi kapasiteli konferans salonunu hınca hınç doldurup mekana sığmayan mahalleli Dursun’u kültür merkezinin fuaye salonu ile bahçesinden de dinledi. Cumhur İttifakı/AKP Gebze Belediye Başkan adayı Zinnur Büyükgöz’ün tapu dağıtımını, “Başkanlık makamına saygısızlık” diye tanımlayıp ekledi: “Tapu varsa tüm adaylar ile, Sarı Camii önünde birlikte dağıtalım.”

YERELDE DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

06 Aralık 2018’de belediye başkan adaylığını ilan edip toplantı günü itibariyle 95 saha gününü geride bıraktığını hatırlatan Dursun, “Bu süreçte toplumun istisnasız her kesiminden insanlarla mahalleleri, caddeleri, sokakları arşınlayarak konuştum. Benden önce konuşanlar genel siyaseti anlattı ama yerelde değişen bir şey yok” dedi.

MEYDANI DA ELİMİZDEN ALDILAR

2002’den bu yana Gebze’yi yöneten anlayışın sorun çözmekten uzak, aksine sorun üreten bir yapıda olduğunu öne süren Dursun, “Gebze kocaman, boş bir köy. Köyün bir meydanı olur. O meydandan da uzağız, onu da elimizden aldılar. Böyle bir Gebze ile karşı karşıyayız. Gebze’de yönetime geldiğimizde, her bir mahallesinde yapacağımız en küçük bir hizmet kendisini belli edecektir” dedi.

TİCARETHANE YÖNETİR GİBİ…

Kocaeli bürokrasisi ve siyaseti ile İstanbul sermayesi tarafından sömürülen Gebze’nin öksüz bırakıldığını kaydeden Dursun; “Kendi dinamikleri ve yöneticileri tarafından kendi iradesiyle yönetilemeyen bir Gebze ile karşı karşıyayız. Gebze’nin kaynakları, 460 bin Gebzeli vatandaşın sorununu çözer ama hizmet yatırımları yapan bir belediyecilikten uzaklar. Rantı ve parayı çok iyi yönetiyorlar ama belediyeyi ticarethane, kendilerini tüccar, bizi müşteri görüyorlar. Böyle bir anlayışın çözüm bulması, hayatımızı kolaylaştıracak bir Gebze mümkün değildi, olmadı” diye konuştu.

“YOK”LARI SIRALADI

9 OSB, 3 bin fabrikası ile üretip katma değer yaratan Gebze’nin karşılığını alamadığını belirtip, “Bir kreş, bir taziye evi dahi, park içinde kültür merkezi, huzur evi, çocukların büyüyebileceği alan, engelliler için spor yeri, otistik çocukların eğitim alacağı bir yer yok” diye Gebze’nin “yok”larını sıralayan Dursun şöyle devam etti:

BİZİ İNSAN YERİNE KOYMUYOR

“Hepimiz bir yerlerden aş, iş, çocuklarımız için geldik. Doyduğumuz yerde huzur bulmak isteriz. Belediye ve genel vergilerin hizmet için değerlendirilmesini isteriz. Ama bugünkü yönetim anlayışı, insanı merkezine almıyor. Bizi insan yerine koymuyor. Sorunlarımızı çözmekten de uzak.

TOPLUMUN ONURU AHLAKI VAR

Beylikbağı Bölgesi, en huzur bulduğum yer. Bu bölge sorun yumağı haline getirilmiş. Sorun çözülmemiş, ötelenmiş. Ranta kurban edilmeye, bölge insansızlaştırılmaya çalışılıyor. Bu toplumun vicdanı, ahlakı, onuru olduğunu unuttular. 7 yıldır hak mücadelesi verdik.

YETKİSİZ “YETKİLİ”

İnsanlar sadece yaşam haklarına saygı istedi. Onlar, her seçim döneminde propaganda malzemesi yapıp oylarını aldı. Şimdi de çıkmış; benim gibi günümüz itibariyle hiçbir yetkisi olmayan belediye başkan adayı (Zinnur Büyükgöz) tapu dağıtıyor. Halbuki 31 Mart’a kadar belediye başkanı da, tapu için imza atması gereken de, Adnan Köşker.   

MİLLETİN İRADESİNE İPOTEK KOYMUŞTUR

Benim gibi aday olan beyefendi, iki şeye saygısızlık yaptı. Bu millete ait olan, 460 bin Gebzeli vatandaşımıza ait olan belediye başkanlığı makamına saygısızlık yaptı. Onların iradesine saygısızlık yaptı. Sanki 31 Mart bitmiş 01 Nisan olmuş, belediye başkanlığını kazanmış gibi tapu dağıtıyor. Var mı böyle bir şey. Bu milletin iradesine ipotek koymaktır. Şayet böyle bir tapu dağıtımı varsa kendisini Sarı Camii’ye davet ediyoruz. Bütün belediye başkan adaylarını çağırsın. Tapuları hep birlikte davulla zurnayla dağıtalım.

TAPU KONUSUNDA SÖZÜMÜZ SÖZ

Gebze’nin birikmiş sorunları bitmiyor. Aslında 13 mahallede mülkiyet sorunu var. Vatandaşa piyasa değeri üzerinden yerlerini vermek istiyorlar. 01 Nisan’da seçildiğimiz günden itibaren, Yavuz Selim ve Hürriyet Mahalleleri üzerinden verdiğimiz söz geçerlidir. Sözümüz söz. Bedelini ödemiş olana bedelsiz, bedelini kısmen ödemiş veya hiç ödememiş olana emlak beyan değeri üzerinden tapuları kendilerine verilecek. Dönüşümse de yerinde dönüşüm, oturup birlikte karar vereceğiz.”

GİZLİ KAPAKLI, ÖRTÜLÜ…

Belediye vatandaşlara hizmet eden kurum olduğunu hatırlatan Dursun ayrıca şunları kaydetti: “Kurumun gerçek sahibi vatandaştır. Bugüne kadar yaptıkları hiçbir işte bize danışmadılar. Hangi hizmetler için kaç para harcadılar, haberimiz bilgimiz yok. Şeffaflık yok. Bilgi istediğinizde de cevap vermiyorlar. Tamamen gizli, kapalı, örtülü bir anlayış.  

GİZLİYORLARSA ÇALIYORLARDIR

Bir belediye başkan adayımız sormuştu, ‘Gelir giderlerini nasıl açıklıyorsun?’ diye. ‘Çalmıyorsankorkmazsın, açıklarsın’ demişti. Burada gizledikleri bir şey varsa, demek ki çalıyorlar arkadaşlar.

BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Halkçı belediyecilik anlayışımızda asla, kamu hizmetlerinden kar gütme derdimiz yoktur. Yol, trafik, su, ulaşım, altyapı gibi hizmetlerde kar gütme olmaz. Belediyeyi ticarileştirip bizden uzaklaştırdılar. 01 Nisan tarihi itibariyle mahalle meclislerini, kent meclisini hayata geçireceğiz. Gençlik, kadın meclisi ile Gebze’yi örgütlü toplum haline getirip dayanışmacı ve katılımcı yönetim anlayışı ile Gebze’nin sorunlarını tek başına değil birlikte çözeceğiz.

İSTENİLENİ YAPACAĞIZ

Mahalle meclisleri vazgeçilmezdir. Yatırımı, sorunu mahalle meclisi belirleyecek. Biz sadece önereceğiz. İstedikleri yapılacak. Dayatmacı olmayacağız. Şeffaf olacağız. Tüm kaynaklarını kamu hizmetlerine, 460 bin vatandaşın mutluluğu için değerlendireceğiz.

DEĞİŞİM İÇİN DESTEK BEKLİYORUM

Partizanlık yapmayacağız. Ötekileştirmeyeceğiz. Birlikte büyüyeceğiz, üreteceğiz, zenginleşeceğiz. Gebze’de herkes kazanacak, herkes mutlu olacak. Zenginleşecek. Çocuklarımız süt içmeden yatmayacak. İstihdam olanağı sağlayacağız. Kimseyi de başkasına muhtaç etmeyeceğiz. Her şeyiyle yaşanır Gebze için, kaynakları Gebze’nin hizmetine sunacağız. Değişim için herkesten destek bekliyorum.”

**

KAMAN: İNSAN ODAKLI

BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ

Toplantıda Dursun’dan önce söz alan Cumhur İttifakı/İYİ Parti KBB adayı Doktor Serdar Kaman, Gebze’nin gerek nüfusu gerek ekonomik yapısıyla Büyükşehir statüsünde il olmayı çoktan hak ettiğini kaydetti. Beton belediyeciliğini çağdaş belediyecilik sananlardan sebep Gebze’nin hep ihmal edildiğini kaydeden Kaman, “Kendi seçmenleri bile, ders verilmesi gerektiğini söylüyorlar. Biz insan odaklı belediyecilik yapacağız. Bu kentte yaşadığınızda, çocuklarınızın gözlerindeki pırıltı sizlerin de pırıltısı olacaktır” dedi.

TÜM PROJELERİNİ DESTEKLEYECEĞİM

Recep Dursun ile seçim kampanyası sürecinde tanışıp sonra ayrıntılı tanıdığını kaydeden Kaman, “Yıllarca süren bir süreç geçirmiş. Kafasında geleceğin Gebze’sini planlamış. Ben de söz veriyorum. Onun bütün projelerini sonuna kadar destekleyeceğim. Gebze’de Dursun, Büyükşehir’de Kaman, Kocaeli’de işler tamam diyorum” diye konuştu.

ÖZTÜRK’TEN MİLLET İZAHATI

Sunuculuğunu arı dili ve akıcı Türkçe’si ile dört dörtlük bir sunuma imza atan Özlem Kuş Sünbül’ün üstlendiği programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk söz aldı. Öztürk şiirle başlayıp bitirdiği konuşmasında millet kelimesinin Türkçe kılavuzdaki anlamını hatırlatıp ittifaklarını neden o adla tanımladıklarını izah etti.

YILMAZ: ADAYLARIN YANLARINDAYIZ

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ülkenin genel durumunu karamsar ifadelerle izah ederken halkın çıkış aradığını söyledi. Yağma, talan, rüşvet, yandaşlık üzerine kurulu bir anlayışı yıkmak üzere yola çıktıklarını kaydedip CHP Grubu olarak Millet İttifakı’nın adayları Recep Dursun ve Serdar Kaman’ın yanlarında olduklarını söyledi.

TARHAN: BEYLİKBAĞI

GEBZE’NİN İLÇESİ OLACAK

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; Beylikbağı’nın çocukluğunun geçtiği mahalle olduğunu hatırlatıp CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ı mahalleliye alkışlattı. CHP iktidarında Gebze’nin il; 7 mahalleli Beylikbağı Bölgesi’nin ise Gebze’nin ilçesi olacağını belirten Tarhan sözlerini belediye başkan adayları Recep Dursun ve Serdar Kaman’a destek isteyerek tamamladı.

YILDIZ: ÜZERİMDE ASKERİN

POSTAL İZLERİ VAR

İYİ Parti İl Başkanı ŞanbazYıldız, Beylikbağı’ndaki toplantı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı söylemleri üzerinden eleştirdi. Akşener’i cezaevine atacağı tehdidine karşın hukuk devletlerinde hâkim ve savcıların varlığını hatırlatan, “Akşener de gereken yanıtı vermiştir, 28 Şubat sürecinde kendisini korkutamayanların korkuttuklarından korkmayacağını söylemiştir. Ben de üzerinde askerin postal izleri (12 Eylül sürecini kast ediyor) eden biriyim” deyip Erdoğan’ı bir kez daha üslup konusunda eleştirip uyardı.

İKİ LİDER BİRLİKTE MİTİNG YAPSIN

Toplumun seçimde gerilmemesi gerektiğini söyledi. Kocaeli’de KBB adaylığının Meral Akşener’in İzmitli olmasından sebep İYİ Parti’ye bırakılmasından ötürü Kılıçdaroğlu’nu metheden Yıldız, “Genel başkanımız 21’inde Kocaeli’ye geliyor. İki liderin Perşembe Pazarı’nda birlikte miting düzenlemesine ne dersiniz?” deyip CHP’ye aleni teklifte bulundu.

SARIBAY: KARTAL VE

MALTEPE’DE ÇÖZDÜK

CHP İl Başkanı Avukat Cengiz Sarıbay da Yıldız’ın jestine aynı şekilde yanıt verdi ve sözlerine İYİ Parti lideri Meral Akşener’i methederek başladı. Gebze’deki tapu sorunun çözülemeyecek sorun olmadığını; Kartal ve Maltepe gibi CHP’nin yerel iktidarda olduğu ilçelerde çözüldüğünü, AKP’nin algı operasyonu ile süreci sürdürmeye çalıştığını belirten Sarıbay, “Sizi AKP’liler de ziyaret edeceklerdir. CHP ve İYİ Parti tarafından verilen bazı önergelerin niye ret edildiğini sorun, yeter” dedi.

MECLİS ÜYESİ ADAYLARI

İLE BİRLİKTE SELAMLADI

Program son konuşmacı Recep Dursun’un kent meclisi ve mahalle meclislerine önerip talep halinde hayata geçirmeyi önerdiği 32 proje önerisinin sunumu, Millet İttifakı’nın Gebze Belediye Meclis Üyesi adaylarının tanıtımı ve halkı selamlaması ile sona erdi.

EYT MAĞDURLARI HİÇBİR

FIRSATI KAÇIRMIYOR

Konuşmacıların yanı sıra CHP Grup Başkanvekili EnginAltay, İYİ Parti Grup Başkanvekili LütfüTürkkan, CHP Kocaeli eski Milletvekili Doktor Mehmet Hilal Kaplan, Gebze Belediye eski Başkanı Mehmet Emin Akın, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, CHP Çayırova Belediye Başkan adayı Selahattin Kaya, EYT Gebze Temsilciliği üyeleri ile birlikte CHP ve İYİ Parti’nin il genelinden her kademeden mevcut/eski başkanları ve yöneticileri de toplantıya katıldı.

Bakmadan Geçme