Tatil dönüşü çalışacaklara uyarı!

Tatil beldelerinde oluşan yoğunluk uzmanları endişelendirirken, bu kalabalığı oluşturanların bir kısmı yaşadıkları şehre ve çalışma hayatına geri döndü. Bu süreçte çok dikkatli olunması gerektiğini belirten Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, vatandaşları uyardı. İşte tatil dönüşü çalışacakların dikkat etmesi gerekenler...

Türkiye’de vaka sayıları, tatil beldelerindeki yoğunlukların artmasıyla birlikte tekrar binlerin üzerine çıktı. Uzmanlar sık sık uyarılar yaparken, okulların açılacağı Ağustos ayının sonlarına doğru vakaların daha çok artabileceği endişesi yaşanıyor.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, tatil bölgelerinde yaşanan yoğunluğun vaka sayılarına nasıl yansıyacağını değerlendirdi.

Yamanel, “Sağlık Bakanımızın da söylediği gibi kalabalıklar büyük risk. Corona virüsü insandan insana damlacık yoluyla hemen bulaşıyor. Bu kalabalıkların olumsuz dönüşü olabilir. Mesafeye çok dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme